Ingrediente pentru două porții:
Broccoli …………………. 200 g
Morcovi ………………… 150 g
Ardei gras roșu …………. 150 g
Ghimbir proaspăt ………. 20 g
Usturoi tocat ……………. 1 catel
Caju ……………………. 50 g
Semințe de susan ………. 10 g
Turmeric pudră/proaspăt
Unt/ulei de cocos ………. 10 g
Vin alb …………………. 50 ml
Sare și piper
Mod de preparare:
Broccoli se desface în buchețele, se opărește timp de două minute, apoi se scoate într-un vas cu apă și cuburi de gheață. Ardeiul gras se curăță și se taie cubulețe, morcovii se taie rondele subțiri, la fel și ghimbirul se taie felii subțiri, se curăță un cățel de usturoi și se toacă. După ce sunt pregătite legumele, se pun în boluri separate.
Într-o tigaie, untul/uleiul de cocos se aduce la o temperatură medie și se adaugă mai întâi morcovul, împreună cu ghimbir și usturoi. După ce se călesc timp de două minute, se pune vinul și se dă totul în clocot, apoi se adaugă ardeiul gras, broccoli, caju și semințele de susan. Se condimentează cu sare, piper și turmeric și se mai călesc 3-4 minute, apoi se scot pe farfurie și… gata masa!