19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSocialEvenimentRomânia va avea un nou sistem de localizare a apelurilor 112

România va avea un nou sistem de localizare a apelurilor 112

România va avea un nou sistem de localizare a apelurilor de urgență 112! Operatorii de telefonie vor avea la dispoziție bugete de milioane de euro pentru modernizarea sistemelor.

Potrivit știrileprotv.ro, guvernul a adoptat vineri o ordonanță de urgență, iar operatorii de telefonie vor primi câteva milioane de euro ca să-și modernizeze sistemele.

În momentul de față, pentru a localiza o persoană care are nevoie de ajutor în afara orașelor se realizează pe o arie cuprinsă între 12 – 50 km pătrați, asta dacă nu sună de pe un smartphone. Pe viitor, se pare că precizia va fi doar de câțiva zeci de metri.

Ministrul Burduja a cerut și verificarea tuturor clădirilor noi, astfel încât precizarea localizării să fie și mai mare. Salvatorii vor afla atât clădirea, cât și etajul sau apartamentul în care se află persoana care solicită ajutor. Pe lângă noul sistem de localizare a apelurilor de urgență, Ministerul Digitalizării promite că până în 2025 internetul va fi accesibil în orice sat.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă