17.2 C
Bucharest
Sunday, 28 May 2023
HomeSocialEvenimentRomânia va avea un nou sistem de localizare a apelurilor 112

România va avea un nou sistem de localizare a apelurilor 112

România va avea un nou sistem de localizare a apelurilor de urgență 112! Operatorii de telefonie vor avea la dispoziție bugete de milioane de euro pentru modernizarea sistemelor.

Potrivit știrileprotv.ro, guvernul a adoptat vineri o ordonanță de urgență, iar operatorii de telefonie vor primi câteva milioane de euro ca să-și modernizeze sistemele.

În momentul de față, pentru a localiza o persoană care are nevoie de ajutor în afara orașelor se realizează pe o arie cuprinsă între 12 – 50 km pătrați, asta dacă nu sună de pe un smartphone. Pe viitor, se pare că precizia va fi doar de câțiva zeci de metri.

Ministrul Burduja a cerut și verificarea tuturor clădirilor noi, astfel încât precizarea localizării să fie și mai mare. Salvatorii vor afla atât clădirea, cât și etajul sau apartamentul în care se află persoana care solicită ajutor. Pe lângă noul sistem de localizare a apelurilor de urgență, Ministerul Digitalizării promite că până în 2025 internetul va fi accesibil în orice sat.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă