14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Liderul grupului anti-monarhie a fost arestat

VIDEO: Liderul grupului anti-monarhie a fost arestat

Poliția britanică l-a arestat pe Graham Smith, liderul grupului anti-monarhie, precum și o serie de alte persoane în cadrul a ceea ce a numit “o operațiune semnificativă a poliției” înaintea încoronării regelui Carol, sâmbătă (6 mai).

O înregistrare video și imagini de pe rețelele de socializare i-au arătat pe Smith și pe un alt protestatar, precum și pancarte pe care scria “NOT MY KING” (n.r. Nu e regele meu).

Susținătorii și membrii principalei mișcări antimonarhice din Marea Britanie, Republica, au început să protesteze cu câteva ore înainte de încoronare.

Republic, un grup fondat în 1983 care militează pentru un șef de stat ales, speră că acesta să fie cel mai mare protest al lor de până acum. Ei consideră că urcarea lui Charles pe tron reprezintă cea mai bună șansă de a pune capăt monarhiei, a cărei istorie datează de peste 1.000 de ani.

Șeful poliției londoneze, Mark Rowley, a avertizat vineri (5 mai) că va exista o “toleranță foarte scăzută pentru perturbări”. În centrul Londrei patrulează peste 11.000 de polițiști.

Poliția nu a confirmat arestarea lui Smith, dar a precizat pe Twitter că a arestat patru persoane suspectate că au provocat tulburare a ordinii publice.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ciucă, reacție cu privire la tentativa de asasinat asupra premierului slovac

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a condamnat ferm tentativa de asasinat asupra premierului slovac Robert Fico. A subliniat că astfel de acte de violență sunt...

Isărescu: Când datoria depăşeşte 50%, trebuie luate măsuri

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat că, atunci când datoria depăşeşte 50% din PIB trebuie luate măsuri. Mugur Isărescu a fost întrebat,...

Simona Halep a fost nevoită să abandoneze în prima rundă a turneului Trophee Clarins 

Miercuri, jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost nevoită să se retragă din prima rundă a turneului Trophee Clarins (WTA 125), din motive...
Ultima oră
Pe aceeași temă