11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Un tren de marfă a deraiat în apropiere de granița dintre...

VIDEO: Un tren de marfă a deraiat în apropiere de granița dintre Rusia și Ucraina

O explozie a deraiat marți (2 mai), pentru a doua zi consecutiv, un tren de marfă într-o regiune rusă de la granița cu Ucraina, au anunțat autoritățile.

Incidentul a avut loc în vestul regiunii Briansk, care se învecinează atât cu Ucraina, cât și cu Belarus. Oficialii ruși spun că grupurile de sabotaj pro-ucrainene au făcut multiple atacuri acolo de când Rusia a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina în februarie 2022.

“Un dispozitiv exploziv neidentificat a explodat în apropierea gării Snezhetskaya. Nu s-au înregistrat victime”, a scris guvernatorul regional din Briansk, Alexander Bogomaz, pe Telegram.

“Ca urmare a incidentului, o locomotivă și mai multe vagoane ale unui tren de marfă au deraiat”, a adăugat el, fără a preciza cine este responsabil.

Agenția de știri Tass, citând agențiile de aplicare a legii, a declarat că pompierii lucrează la fața locului. Procurorii locali au început o anchetă privind deraierea, a adăugat aceasta.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Plata ajutoarelor de 100 de euro pentru fermierii din vegetal și zootehnie începe din 15 mai

Plata subvenţiei de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol pentru...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă