15.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSportFotbalBelarus continuă să joace în Europa. UEFA i-a aplicat doar o sancțiune...

Belarus continuă să joace în Europa. UEFA i-a aplicat doar o sancțiune simbolică

Echipa națională de fotbal a Belarus continuă să joace în Europa, întrucât UEFA nu a exclus-o din competițiile internaționale.

Excluderea Belarus din competițiile europene era solicitată de circa o sută de eurodeputați, drept sancțiune pentru sprijinul pe care Belarus îl oferă Rusiei lui Putin.

Singura sancțiune decisă de UEFA cu privire la Belarus a fost anularea dreptului de organizare, în Belarus, a Campionatului European feminin Under-19. Acest campionat este însă programat în 2025. Cu alte cuvinte, sancțiunea decisă de UEFA se aplică peste doi ani.

Discuția cu privire la Belarus s-a purtat la ședința de la Lisabona a Comitetului Executiv UEFA. Decizia referitoare la Belarus a fost anunțată de Aleksander Ceferin, președintele UEFA. “În rest, vom studia situaţia şi vom vedea ce vom decide sau nu la următoarea reuniune a Comitetului Executiv, din 28 iunie”, a susținut Ceferin.

Ceferin, originar din Slovenia, a fost reales la Lisabona în funcția de președinte UEFA. El este la al treilea mandat consecutiv în fruntea UEFA. La Lisabona a fost singurul candidat pentru această funcție.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Trump nu a putut ajunge la sărbătoarea lui Putin, pentru că vremea a fost cam Stormy

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Omul care a anunțat că poate pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore, Donald Trump, regretă că nu a...

Criză de teste de sarcină în localitățile rămase fără păcănele

Ilustrație: Marian Avramescu Legea prin care a fost interzisă prezența păcănelelor în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori se poate dovedi o...

Simona Bucura-Oprescu a discutat cu omologul spaniol despre acordarea dublei cetăţenii pentru românii din Spania

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a discutat joi, la Madrid, cu vicepremierul şi ministrul Muncii şi Economiei Sociale din Spania, Yolanda Diaz Perez, despre cooperarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă