6.3 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
Acasฤƒศ˜tirile zileiSUA ศ™i Marea Britanie s-au retras cรขnd trimisul Rusiei a apฤƒrut รฎn...

SUA ศ™i Marea Britanie s-au retras cรขnd trimisul Rusiei a apฤƒrut รฎn timpul unei reuniuni ONU

Statele Unite(SUA), Marea Britanie, Albania ศ™i Malta s-au retras cรขnd trimisul Rusiei pentru drepturile copilului, comisarul Maria Lvova-Belova – pe care Curtea Penalฤƒ Internaศ›ionalฤƒ vrea sฤƒ-l aresteze sub acuzaศ›ia de crime de rฤƒzboi – a vorbit miercuri prin video membrilor Consiliului de Securitate al ONU.

Marea Britanie ศ™i Statele Unite au blocat รฎntรขlnirea informalฤƒ despre Ucraina, convocatฤƒ de Rusia pentru a se discuta despre โ€ževacuarea copiilor din zonele de conflictโ€, sฤƒ fie transmisฤƒ pe internet de cฤƒtre Naศ›iunile Unite.

Diplomaศ›ii au pฤƒrฤƒsit sala de conferinศ›e a ONU unde se ศ›inea discuศ›ia.

SUA ศ™i Marea Britanie au blocat reuniunea video cรขnd trimisul Rusiei, urmฤƒrit internaศ›ional, a vorbit aici

Ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a declarat reporterilor cฤƒ Statele Unite s-au alฤƒturat Marii Britanii รฎn blocarea webcast-ului, astfel รฎncรขt Lvova-Belova sฤƒ nu aibฤƒ โ€žun podium internaศ›ional pentru a rฤƒspรขndi dezinformarea ศ™i pentru a รฎncerca sฤƒ-ศ™i apere acศ›iunile oribile care au loc รฎn Ucraina.”

Curtea Penalฤƒ Internaศ›ionalฤƒ a emis luna trecutฤƒ un mandat de arestare รฎmpotriva preศ™edintelui rus Vladimir Putin ศ™i a comisarului Lvova-Belova, acuzรขndu-i de deportarea ilegalฤƒ a copiilor din Ucraina ศ™i de transferul ilegal de persoane รฎn Rusia din Ucraina de cรขnd Rusia a invadat pe 24 februarie 2022.

Curtea Penalฤƒ Internaศ›ionalฤƒ emite un mandat de arestare pe numele lui Putin. E acuza de crime de rฤƒzboi

Curtea Penalฤƒ Internaศ›ionalฤƒ (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele preศ™edintelui rus Vladimir Putin ศ™i al oficialului rus Maria Lvova-Belova, pentru un presupus plan de deportare a copiilor ucraineni รฎn Rusia, noteazฤƒ presa internaศ›ionalฤƒ.

Curtea a declarat cฤƒ โ€žexistฤƒ motive rezonabile de a crede cฤƒ domnul Putin responsabilโ€ pentru presupusele infracศ›iuni, ศ™i pentru โ€žfaptul cฤƒ nu a exercitat un control adecvat asupra subordonaศ›ilor civili ศ™i militari care au comis fapteleโ€.

Acuzaศ›iile, care se referฤƒ la o presupusฤƒ practicฤƒ despre care CNN ศ™i presa a relatat, sunt primele care au fost depuse รฎn mod oficial รฎmpotriva unor oficiali de la Moscova de cรขnd aceasta a รฎnceput atacul neprovocat asupra Ucrainei, anul trecut.

Rฤƒmรขne puศ›in probabil ca un proces la Haga sฤƒ aibฤƒ loc. Rusia nu este membrฤƒ a CPI, iar instanศ›a nu desfฤƒศ™oarฤƒ procese รฎn absenศ›ฤƒ, astfel cฤƒ orice oficial rus acuzat ar trebui fie predat de Moscova, fie arestat รฎn afara Rusiei.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  Twitter, Facebook ศ™i Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

Cazinoul din Constanศ›a รฎntredeschide uศ™a, dupฤƒ 4 ani de reabilitare

Toate elementele decorative vor arฤƒta la fel ca acum 100 de ani, spun constructorii, pentru cฤƒ sunt refฤƒcute dupฤƒ modelul original. Deศ™i la รฎnceputul anului,...

Donald Trump รฎl atacฤƒ pe Zelenski: Nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ รฎnceapฤƒ acest rฤƒzboi

PreลŸedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cฤƒrui ลฃarฤƒ a fost invadatฤƒ de Rusia la 24 februarie 2022, "nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ...

Metamorfoza Parcului Grozฤƒveศ™ti va costa 24 de milioane de lei

Cele trei hectare de teren vor fi transformate รฎntr-o โ€œoazฤƒ de verdeaศ›ฤƒโ€, promit autoritฤƒศ›ilor Terenul va fi refฤƒcut complet, cu spaศ›ii verzi, terenuri de joacฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ