31.1 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 3 septembrie 2024
AcasฤƒSฤƒnฤƒtateIGSU va achiziศ›iona 122 de ambulanศ›e de ultimฤƒ generaศ›ie

IGSU va achiziศ›iona 122 de ambulanศ›e de ultimฤƒ generaศ›ie

Inspectoratul General pentru Situaลฃii de Urgenลฃฤƒ(IGSU) va cumpฤƒra 122 de ambulanศ›e de tip A, destinate Serviciilor Publice de Ambulanลฃฤƒ, dotate cu defibrilator semiautomat ลŸi alte echipamente medicale specifice, a informat, sรขmbฤƒtฤƒ, instituลฃia, relateazฤƒ Agerpres.

Contractul, semnat vineri, fฤƒcea parte dintr-un acord-cadru care expira รฎn douฤƒ zile, dar รฎn urma discuลฃiilor continue ลŸi aplicate purtate รฎntre pฤƒrลฃi (IGSU ลŸi societatea comercialฤƒ), firma a acceptat รฎn cele din urmฤƒ semnarea contractului aplicรขnd corecลฃiile de preลฃ รฎn conformitate cu legislaลฃia รฎn vigoare, a precizat sursa citatฤƒ.

Fondurile pentru achiziลฃia acestor ambulanลฃe provin din Programul Operaลฃional Regional ลŸi nu fac parte din cele alocate celor 1.200 ambulanลฃe de urgenลฃฤƒ de tip B ลŸi C, pentru care specificaลฃiile tehnice au fost finalizate, urmรขnd a รฎncepe consultฤƒrile de piaลฃฤƒ, menลฃioneazฤƒ IGSU, potrivit economica.net.

IGSU va cumpฤƒra 122 de ambulanศ›e ce vor fi conforme cu toate evoluลฃiile tehnicii ลŸi a tehnologiilor medicale actuale

La รฎnceputul anului, la nivelul Departamentului pentru Situaลฃii de Urgenลฃฤƒ s-a รฎntrunit o comisie de specialiลŸti, cu reprezentare largฤƒ, atรขt din cadrul serviciilor de ambulanลฃฤƒ, cรขt ลŸi din cadrul UPU-SMURD ลŸi al inspectoratelor pentru situaลฃii de urgenลฃฤƒ, care a urmฤƒrit revizuirea specificaลฃiilor tehnice pentru ambulanลฃele de urgenลฃฤƒ care vor fi achiziลฃionate, astfel รฎncรขt dotarea acestora sฤƒ fie รฎn conformitate cu toate evoluลฃiile tehnicii ลŸi a tehnologiilor medicale actuale.

Dintre cele 1.200 ambulanลฃe care vor fi achiziลฃionate din fonduri europene nerambursabile, cea mai mare parte vor fi direcลฃionate cฤƒtre Serviciile Publice de Ambulanลฃฤƒ, iar restul cฤƒtre SMURD, aratฤƒ IGSU.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  Twitter, Facebook ศ™i Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

Romรขnia ศ™i Moldova, principalele rute de evaziune pentru ucrainenii care evitฤƒ รฎncorporarea

Romรขnia ศ™i Republica Moldova sunt principalele destinaศ›ii pentru ucrainenii care รฎncearcฤƒ sฤƒ evite รฎncorporarea รฎn armata ucraineanฤƒ, potrivit autoritฤƒศ›ilor de la Kiev. Pรขnฤƒ รฎn prezent,...

ANM anunศ›ฤƒ temperaturi mai ridicate decรขt normalul, pรขnฤƒ la sfรขrศ™itul lunii septembrie รฎn toatฤƒ ศ›ara

Meteorologii au anunศ›at marศ›i cฤƒ temperaturile vor rฤƒmรขne peste media normalฤƒ pรขnฤƒ la sfรขrศ™itul lunii septembrie รฎn รฎntreaga ศ›arฤƒ, conform prognozei pentru perioada 2-30...

Seceta severฤƒ reduce drastic producศ›ia de struguri รฎn Romรขnia, dar vinurile vor fi mai dulci, spun producฤƒtorii

Seceta a afectat grav agricultura din Romรขnia, cu impact vizibil ศ™i asupra culturilor de struguri. Din cauza cฤƒldurii extreme, aceศ™tia sunt recoltaศ›i mai devreme...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ