17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInternaționalRusia consideră o provocare incidentul în care au fost implicate un avion...

Rusia consideră o provocare incidentul în care au fost implicate un avion de luptă rusesc Su-27 şi o dronă militară americană deasupra Mării Negre

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a declarat marţi pentru agenţia RIA Novosti că Moscova consideră drept o provocare incidentul în care au fost implicate un avion de luptă rusesc Su-27 şi o dronă militară americană deasupra Mării Negre, informează agerpres.ro.

“Considerăm acest incident drept o provocare”, a spus Antonov după ce a fost convocat la Departamentul de Stat al SUA.

Drona de supraveghere militară americană MQ-9 s-a prăbuşit marţi în Marea Neagră după ce un avion rusesc Su-27 i-a lovit elicea, a spus Pentagonul, fiind primul incident de acest fel de la invadarea Ucrainei de către Rusia în urmă cu un an.

Rusia a negat că a avut loc vreun contact şi spune că drona s-a prăbuşit după o manevră brusc, într-un unghi ascuţit.

Ambasadorul rus a declarat că întâlnirea sa de la Departamentul de Stat a fost “constructivă” şi că nu a fost ridicată problema unor posibile “consecinţe” pentru Moscova ca urmare a incidentului, conform sursei citate.

“În ceea ce ne priveşte, nu dorim nicio confruntare între SUA şi Rusia. Suntem în favoarea construirii unor relaţii pragmatice, în beneficiul popoarelor rus şi american”, a declarat ambasadorul Anatoli Antonov.

Pentagon: O dronă militară americană s-a prăbușit după ce a fost interceptată de Rusia

De la Pentagon s-a anunțat că o dronă militară americană s-a prăbușit după ce a fost interceptată de Rusia deasupra Mării Negre.

Armata Statelor Unite a fost forțată să-și prăbușească drona de supraveghere MQ-9 Reaper din cauza daunelor cauzate când a fost lovită de un avion rusesc, a anunțat marți Pentagonul.

Pentagonul a spus că unul dintre avioanele rusești Su-27 a lovit elicea dronei, făcând-o inoperabilă, în timp ce ministerul rus al apărării a acuzat „manevra ascuțită” a dronei fără pilot pentru prăbușire și a spus că avioanele sale nu au intrat în contact cu aceasta.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Beneficiile săpunurilor naturale bio antiacneice

Acneea reprezintă una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni dermatologice, afectând milioane de persoane la nivel global, indiferent de vârstă sau gen. Caracterizată prin...

Inițiativa pentru Democrație lansează un nou site de informații pentru Alegători și anunță Granturi pentru a crește puterea Votanților din Europa

Bruxelles — Inițiativa pentru Democrație (A4D), o organizație nonpartizană de frunte dedicată susținerii și protejării valorilor democratice la nivel global, este mândră să anunțe...

Atac armat în Londra. Sunt mai multe persoane rănite

Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost arestat la Hainault, în estul Londrei, după ce a atacat trecători cu o sabie...
Ultima oră
Pe aceeași temă