12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportFotbalFarul luminează către un nou titlu. Marinarii” au câștigat sezonul regulat

Farul luminează către un nou titlu. Marinarii” au câștigat sezonul regulat

Farul Constanța a câștigat derby-ul de pe teren propriu cu Rapid, în ultima etapă a sezonului regulat, scor 2-1, și intră în play-off de pe primul loc.

Disputat pe o ploaie torențială, meciul de la Ovidiu a început mai bine pentru giuleșteni, iar formația antrenată de Adrian Mutu a deschis scorul în minutul 14, atunci când Sefer l-a învins pe Aioani cu un șut de la marginea careului. Liderul a ripostat repede și a restabilit egalitatea în minutul 21, prin Artean, care a finalizat cu capul o centrare primită de la Borza.

Până la pauză, constănțenii au avut o bară și un gol anulat pe motiv de ofsaid, în timp ce Rapid a irosit o mare ocazie prin Dragoș Grigore.

Golul victoriei echipei lui Gică Hagi a fost înscris de Adrian Mazilu în minutul 50, portarul Horaţiu Moldovan scăpând în poartă mingea trimisă de tânărul jucător constănţean. Până la final, Rapid a mai avut câteva ocazii, dar Farul a știut să sufere și a pus mâna pe toate cele trei puncte, suficiente pentru a încheia sezonul regulat pe prima poziție.

La final, Hagi și-a lăudat elevii: „ Meritul este al jucătorilor, al meu este că am plănuit bine lucrurile. Noi am făcut lucrurile cum trebuie, jucătorii au făcut diferența”.

„Marinarii” debutează în play-off cu un meci pe teren propriu împotriva ocupantei locului 6, disputat de FCU Craiova și Sepsi. Echipa finanțată de Adrian Mititelu poate obține biletele pentru play-off dacă se impune pe terenul lui Hermannstadt, iar Sepsi pierde cu FCSB (n.r. meciurile s-au disputat după închiderea ediției). În caz contrar, locul 6 va fi decis de meciul direct programat joi.

Prima etapă din play-off-ul Ligii 1 se va disputa weekend-ul urmator. CFR Cluj primește vizita celor de la Rapid, iar FCSB se duelează cu Universitatea Craiova.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă