19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Protestatarii din Washington cer Rusiei să înceteze genocidul

VIDEO: Protestatarii din Washington cer Rusiei să înceteze genocidul

Sute de persoane s-au adunat sâmbătă (25 februarie) la Washington D.C. pentru a protesta împotriva invaziei Rusiei în Ucraina și pentru a cere un ajutor suplimentar din partea SUA, la aniversarea unui an de la începerea războiului.

Printre cei care au luat cuvântul în timpul unui miting la Lincoln Memorial s-au numărat ambasadorul ucrainean în SUA, Oksana Markarova, fostul ambasador al SUA în Ucraina William Taylor Jr. și administratorul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Samantha Power.

Markarova a remarcat cele 365 de zile de “atrocități oribile” și “crime de război” comise de Rusia împotriva ucrainenilor, dar a declarat că preferă să folosească această zi pentru a-i onora pe ucrainenii “eroi” care continuă să apere independența și libertatea țării.

Protestatara rusă Olga Petrova a declarat pentru Reuters că ea crede că în acest an oamenii au speranța și certitudinea “că Ucraina va învinge, pentru că putem vedea că Ucraina câștigă deja cu ajutorul întregului sprijin din partea SUA și a Europei”.

Demonstranții au mers, de asemenea, spre Casa Albă și apoi spre reședința ambasadorului rus, unde din mulțime au răsunat scandări de “rușine Rusiei” și “opriți genocidul vostru”.

Statele Unite au marcat prima aniversare a invaziei Rusiei în Ucraina cu un ajutor de 2 miliarde de dolari în armament pentru Kiev și cu noi sancțiuni împotriva Moscovei, menite să submineze capacitatea acesteia de a purta un război.

Rusia își numește acțiunile o “operațiune militară specială” și neagă comiterea de crime de război.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă: Ziua Victoriei este 8 mai, ca în NATO, nu 9 mai, ca în Rusia

Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj dedicat Zilei Victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial, mesaj în care subliniază...

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...

EXCLUSIV. Surse liberale: Nicușor Dan a vrut să demisioneze după trei luni; PNL l-a oprit

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a vrut să demisioneze din funcție, după aproximativ trei luni de la preluarea mandatului, au declarat, pentru cotidianul...
Ultima oră
Pe aceeași temă