10.9 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSocialCirca 150 de copii, prezenți pe Patinoarul Allianz-Țiriac Arena, la programul gratuit...

Circa 150 de copii, prezenți pe Patinoarul Allianz-Țiriac Arena, la programul gratuit de inițiere în patinaj

București, 21 ianuarie 2023 – Lansarea programului gratuit de inițiere în patinaj, ediția 2023, a adus sâmbătă, 21 ianuarie, circa 150 de copii, la Patinoarul Allianz-Țiriac Arena, dornici să învețe primii pași pe gheață în cadrul cursurilor gratuite de inițiere în patinaj oferite de Fundația Țiriac.

”Mă bucur că programul a beneficiat de un interes atât de vast din partea părinților și implicit a copiilor. Cursurile de inițiere în patinaj îi vor ajuta pe cei mici nu doar să învețe tainele acestui sport, ci să pună bazele unui mod de viață sănătos și activ”, a declarat Eduard Pană, Director Sportiv al Fundației Țiriac.

Scopul programului este atragerea unui număr cât mai mare de copii către patinajul pe gheață, dar șiidentificarea copiilor cu înclinații și interes pentru practicarea sportului ca un stil de viață activ. Copiii vor fi integrati ulterior evenimentului în cursurile gratuite de inițiere în patinaj pe gheață, oferite la Patinoarul Allianz-Țiriac Arena de către Fundația Țiriac.
Copiii prezenți la evenimentul de lansare al programului au intrat pe gheață în serii, și au făcut primii pași pe gheață cu ajutorul antrenorilor. Părinții s-au putut bucura de moment din tribunele patinoarului, accesul fiind gratuit. Echipamentul micuților, format din patine și căști de protecție, a fost pus la dispoziție gratuit de către Fundația Țiriac.
Selecția a fost coordonată și evaluată de către echipa de antrenori de la Patinoar sub îndrumarea directă a domnului Eduard Pană, Director Sportiv al Fundației Țiriac.

Copiii vor începe cursurile de inițiere în data de 23 ianuarie 2023. Acestea au o frecvență de 5 ori pe săptămână și se desfășoara de luni până vineri, în intervalele orare 13:00-14:00 și 14:00 – 15:00. Fundația Țiriac pune la dispoziția juniorilor acces pe gheață, antrenori emeriți ai sportului și echipamentul necesar pentru practicarea acestui sport, toate în mod gratuit.
În limita locurilor disponibile, copiii care nu au reușit să se prezinte la programul de lansare pot fi înscriși direct la cursurile gratuite de inițiere în patinaj și pe parcursul anului.
Ulterior, copiii interesați de dezvoltarea abilităților sportive vor avea oportunitatea să fie incluși în programul de pregătire sportivă a echipelor de hochei susținute de Fundația Tiriac, cu ajutorul sponsorilor Allianz-Țiriac, Dedeman, Skoda, Fundația Olimpică Română, dar și în cadrul cursurilor de patinaj artistic.


Fundația Țiriac este o organizație non-profit, apolitică și non-guvernamentală, care s-a născut la inițiativa și din dorința domnului Ion Țiriac de a contribui la dezvoltarea sportului și încurajarea practicării acestuia în rândul copiilor și tinerilor din România. Fundația are ca scop implicarea copiilor în activități sportive și susține peste 100 de sportivi încadrați în echipele de hochei Allianz-Țiriac, Skoda, Dedeman, și Fundația Olimpică Română, asigurându-le spațiu de joc, antrenamente și echipamente de înaltă calitate, dar și participarea la competiții sportive desfășurate atât la nivel național, cât și internațional. Detalii suplimentare despre Fundația Țiriac pot fi accesate la adresa https://fundatiaiontiriac.ro/, potrivit unui comunicat al Fundației Țiriac.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Scorul serii în Liga Campionilor la fotbal: Borussia Dortmund-Celtic Glasgow 7-1

Borussia Dortmund a realizat scorul serii de marţi în etapa a doua a Ligii Campionilor la fotbal, 7-1 cu Celtic Glasgow, pe teren propriu. MVP-ul...

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...

Rusia dă vina pe SUA pentru situaţia explozivă din Orientul Mijlociu

Rusia a afirmat marţi că situaţia explozivă din Orientul Mijlociu demonstrează "eşecul total" al politicii americane în regiune şi "neputinţa" Washingtonului de a preveni...
Ultima oră
Pe aceeași temă