18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Coreea de Sud amendează Tesla cu 2,2 milioane de dolari pentru...

VIDEO: Coreea de Sud amendează Tesla cu 2,2 milioane de dolari pentru publicitate falsă

Autoritatea de reglementare antitrust din Coreea de Sud a declarat marți (3 ianuarie) că va aplica o amendă de 2,2 milioane de dolari companiei Tesla pentru că nu și-a informat clienții cu privire la autonomia mai mică a vehiculelor sale electrice la temperaturi scăzute.

Firma a supraestimat autonomia vehiculelor sale electrice, care se dovedește a fi mai scurtă pe vreme rece.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Coreene pentru Comerț Coreean, Nam Dong-il, a explicat marți încălcările producătorului de vehicule electrice într-un briefing online.

“Acest lucru se datorează reclamelor false, exagerate și înșelătoare privind autonomia de deplasare, performanța superchargerilor și reducerea costurilor de combustibil pentru vehiculele sale electrice”, a spus acesta.

Potrivit Comisiei, autonomia mașinilor producătorului american de mașini electrice poate scădea la temperaturi scăzute până la aproximativ jumătate din ceea ce se anunța online.

Tesla nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii.

Pe site-ul său, Tesla oferă sfaturi de conducere pe timp de iarnă, cum ar fi pre-condiționarea vehiculelor cu surse de energie externe și utilizarea aplicației sale pentru a monitoriza consumul de energie, dar nu menționează pierderea autonomiei de condus la temperaturi negative.

Problema este cunoscută cel puțin din 2021, când un grup de consumatori din Coreea de Sud a declarat că autonomia de deplasare a majorității vehiculelor electrice scade cu până la 40% la temperaturi scăzute, atunci când bateriile trebuie încălzite.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...
Ultima oră
Pe aceeași temă