23.2 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSportFotbalPriveghiul lui Pele pe stadionul Santos va dura până marți

Priveghiul lui Pele pe stadionul Santos va dura până marți

Stadionul pe care legenda fotbalului Pelé a jucat unele dintre cele mai bune meciuri din cariera sa găzduiește priveghiul său luni și marți înainte de înmormântare

Trupul lui Pele a fost mutat pe stadionul lui Santos, locul unde și-a făcut numele, pentru o veghe publică care a început luni dimineață.

Triplul câștigător al Cupei Mondiale, care a murit pe 29 decembrie la vârsta de 82 de ani, a fost dus de la Spitalul Albert Einstein din Sao Paulo la Estadio Urbano Caldeira pe 2 ianuarie.

Sicriul său a fost așezat pe teren pentru începerea ceremoniei publice la ora 10 dimineața, iar fanii, dintre care unii stăteau la coadă toată noaptea, au început să treacă pe lângă sicriul deschis pentru a-și aduce omagiu.

Gianni Infantino, președintele FIFA, a fost printre primii îndoliați care au ajuns la teren.

Priveghiul este programat să dureze 24 de ore, iar fiul lui Pele, Edinho, a fost alături de răposatul său tată atunci când a început.

Marți, va avea loc înmormântarea în sine, iar o înmormântare privată va urma o paradă pe străzile din Santos, un oraș satelit din Sao Paulo.

Se așteaptă ca milioane de oameni să coboare pe străzile orașelor din jurul Braziliei pentru a-l onora pe fostul atacant Santos, care a murit de cancer de colon joia trecută.

Santos, unde Pele și-a petrecut marea majoritate a carierei, este în prezent în doliu pentru o săptămână. Clubul și-a adăugat o coroană pe blazon, între vedetele reprezentând titlurile Cupei Intercontinentale pe care le-a ajutat să câștige în 1962 și 1963.

Comemorările au avut loc la toate meciurile din Premier League și Football League în weekend. Fifa, organismul mondial de conducere, a declarat pentru Telegraph Sport că a emis o circulară către asociațiile membre prin care cere tuturor competițiilor să țină „un minut de reculegere înainte de fiecare meci de fotbal din weekend și săptămâna următoare”.

Steaguri de la sediul Fifa flutură în berg, în timp ce unii fani au cerut Fifa să redenumească trofeul Cupei Mondiale.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Directorul de școală, demis când vrea primarul

Conform noului Regulament-Cadru, primarul și Consiliul local pot propune demiterea unui director de școală Începând cu anul școlar 2024-2025, directorii de școli pot fi demiși...

Directorul de școală, demis când vrea primarul

Conform noului Regulament-Cadru, primarul și Consiliul local pot propune demiterea unui director de școală Începând cu anul școlar 2024-2025, directorii de școli pot fi demiși...

Ce să alegi între un SRL și un PFA în 2024?

Răspunsul la această întrebare nu poate fi unul general valabil, ci din contra, depinde de particularitățile fiecărei afaceri în parte. În prezentul articol ne-am propus...
Ultima oră
Pe aceeași temă