18.5 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia – Ucraina, ziua 306. Cel puțin 70 de ofițeri ruși au...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 306. Cel puțin 70 de ofițeri ruși au fost răniți într-un atac în sudul Ucrainei

Cel puțin 70 de ofițeri ruși ar fi fost răniți într-un atac în sudul Ucrainei, asupra unui post de comandă al armatei Rusiei.

Atacul a avut loc în localitatea Zabarino din regiunea Herson. Herson este una dintre cele patru regiuni din Ucraina despre care regimul Putin pretinde că s-a unit cu Rusia, pe parcursul anului 2022.

Informația privind acest atac a fost transmisă de armata ucraineană. Probabil că sunt și militari ruși morți dar nu se cunoaște numărul lor. Pe parcursul războiului care a început la 24 februarie 2022, Ucraina a atacat în mod constant puncte de comandă ale armatei ruse, pe care le-a localizat prin monitorizarea comunicațiilor radio și ale telefoanelor mobile.

Atacurile Ucrainei vizează mai ales ofițeri ruși

Cu o zi înaintea atacului asupra punctului de comandă rusesc, avusese loc și un atac asupra orașului Herson. În atacul asupra orașului au murit cel puțin 16 oameni. Pentru atacul asupra orașului, Ucraina a atacat Rusia. În schimb, Rusia a susținut că atacul asupra orașului a fost o operațiune “sub steag fals” a Ucrainei.

Citește și:

Rusia – Ucraina, ziua 305. Kazahstanul se oferă să fie mediator între Rusia și Ucraina

Rusia – Ucraina, ziua 304: SUA îi cer lui Putin să recunoască adevărul, după discursul legat de război

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Alianța Dreapta Unită – hoțul de voturi liberale

Oricât ar încerca să pară altceva, USR e un partid toxic pentru România. Fără ideologie și fără doctrină, e o mișcare care se poziționează...

Raport BNR. Rata inflației va mai scădea în 2024, dar rămâne peste nivelul Uniunii Europene

Rata anuală a inflației IPC (indicele prețurilor de consum) se va menține pe o traiectorie descendentă pe cvasitotalitatea intervalului proiecției, însă ritmul dezinflației este...

Un bărbat a fost accidentat mortal de un tren în Gara Ploiești Vest

Un bărbat a fost accidentat mortal de tren, marţi seară, în Gara Ploieşti Vest, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, potrivit agerpres.ro. Conform sursei...
Ultima oră
Pe aceeași temă