15.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăInternaționalUn american a fost condamnat după ce a înjunghiat o broască țestoasă

Un american a fost condamnat după ce a înjunghiat o broască țestoasă

Un bărbat american din California a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare după ce a înjunghiat broasca țestoasă a unei grădinițe, în timpul unui atac la beție, transmite observatornews.ro.

Broasca țestoasă, în vârstă de 70 de ani, poartă numele Michelangelo și a fost rănită de un bărbat beat. Un mâner de greblă a fost înfipt între capul și piciorul animalului, iar sticla spartă i-a fost pusă pe spate.

George Robles, în vârstă de 42 de ani, a fost condamnat vineri. El nu a contestat acuzațiile de abuz asupra animalelor, spargere și vandalism, a relatat San Jose Mercury News.

Un american a fost condamnat după ce a înjunghiat o țestoasă, chiar dacă acum animalul se simte foarte bine

Robles a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și la tratament obligatoriu pentru abuz de substanțe. De asemenea, i s-a interzis să aibă animale timp de 10 ani, potrivit Sky News.

Avocatul acuzatului a susținut că agresiunea împotriva broaștei țestoase a fost rezultatul unei intoxicații, mai degrabă decât al cruzimii față de animale.

Broasca țestoasă a avut nevoie de o intervenție chirurgicală în urma atacului. Medicul veterinar care a efectuat operația a anunțat că animalul „se simte foarte bine”.

Mii de foci au fost găsite moarte la malul Mării Caspice

Cadavrele a cel puțin 2.500 de foci pe cale de dispariție au apărut în ultimele zile pe țărmul Mării Caspice din regiunea rusă Daghestan.

Potrivit unei declarații a șefului Centrului pentru Protecția Mediului Caspic, creaturile au murit probabil cu aproximativ două săptămâni înainte de a fi aduse la țărm și nu au fost găsite semne externe care să indice o cauză violentă a morții.

Ministerul a precizat că animalele au fost găsite de-a lungul întregului țărm rusesc al Mării Caspice, iar numărul acestora este posibil să crească, adăugând că se efectuează examinări medico-legale pentru a stabili cauza morții.

Specia de focă este printre cele mai mici din lume și se găsește exclusiv în apele salmastre ale Mării Caspice. Focile caspice sunt vulnerabile și sunt vânate de alte animale, cum ar fi lupii, dar experții spun că metalele grele din Marea Caspică și alți poluanți reprezintă acum o problemă mult mai mare.

În urmă cu un secol, se estima că existau 1,5 milioane de foci caspice, dar până în 2022, numărul acestora a scăzut la 70.000, potrivit Centrului pentru Protecția Mediului Caspic.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Gest măreț din partea lui David Popovici: Donează echipamentul de la JO pentru o cauză nobilă

Campionul olimpic la înot David Popovici a decis să doneze echipamentul său de premiere de la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris pentru...

Ungaria oferă laptopuri gratuite elevilor, în timp ce România retrage tabletele distribuite în pandemie

Ungaria derulează cu succes un program național de sprijin educațional, prin care elevii din clasele a V-a și a IX-a primesc laptopuri gratuite din...

Andrea Capone, fost fotbalist al lui Cagliari, a murit la 43 de ani

Italia este în doliu după decesul subit al fostului fotbalist Andrea Capone, care s-a stins din viață la doar 43 de ani, în urma...
Ultima oră
Pe aceeași temă