12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăȘtirile zileiPloile abundente inundă Lisabona, iar afacerile sunt afectate

Ploile abundente inundă Lisabona, iar afacerile sunt afectate

Ploile abundente au afectat marți (13 decembrie) părți ale peninsulei Iberice, inundând străzile și măturand mașini în capitala Portugaliei, Lisabona.

Autoritățile au fost nevoite să suspende serviciile de autobuz și tramvai și să închidă unele drumuri principale, potrivit Reuters.

Ploile abundente au afectat străzi, mașini, afaceri, clădiri din Lisabona, iar orașul are o avertizare de vreme „roșie”


Primăria Lisabona a pus orașul pe o avertizare de vreme „roșie” în jurul orei 6.30 a.m. (06.30 GMT) și a îndemnat oamenii să stea acasă și să evite naveta către capitală în estuarul râului Tajo.

De la miezul nopții, serviciile de urgență au raportat peste 500 de incidente în toată Portugalia, în principal în Lisabona și în cartierul central Portalegre, inclusiv străzi, tuneluri și gări inundate.

Unele magazine și restaurante au fost semi-scufundate.

Pompierii se luptă cu incendiile în Portugalia lovită de caniculă – Temperaturile au atins și 46 de grade

Mai multe incendii de vegetație au cuprins regiunea centrală a Portugaliei, forțând evacuarea a sute de localnici, în timp ce pompierii se străduiau să stingă flăcările, în condițiile în care țara se luptă cu un val de căldură sufocant.

Cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius în multe părți, un incendiu de vegetație major care a început săptămâna trecută în municipalitatea Ourém, la nord de Lisabona, s-a reaprins marți din cauza vântului puternic.

Autoritatea de protecție civilă a declarat că 300 de persoane au fost evacuate din mai multe sate. În municipiul vecin Leiria, unele case au ars, flăcările provocând închiderea celor trei autostrăzi principale.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cinci ore de atacuri cu drone auspra Kievului. Au fost auzite mai multe explozii

Rusia a lansat mai multe valuri de drone asupra Kievului într-un atac care a durat peste cinci ore, potrivit armatei ucrainene. Acesta este al...

Top 10 cele mai mari bănci după active în S1/2024: Banca Transilvania, BCR şi CEC Bank domină clasamentul

În primul semestru din 2024, sectorul bancar românesc a înregistrat o creștere semnificativă a activelor, majoritatea instituțiilor din top 10 raportând avansuri considerabile comparativ...

Aproximativ 28.000 de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică

Aproape 28.000 de locuințe nu erau alimentate cu energie electrică luni dimineaţa, în urma incidentelor apărute în timpul nopţii pe reţelele de medie şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă