21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportFotbalNaționala Portugaliei „a zdrobit” Elveția cu 6-1 și s-a calificat în sferturile...

Naționala Portugaliei „a zdrobit” Elveția cu 6-1 și s-a calificat în sferturile Cupei Mondiale

Naționala de fotbal a Portugaliei s-a calificat marți seara în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, învingând Elveția în optimi cu scorul de 6-1 (2-0). Tânărul Gonçalo Ramos, titular în locul lui Ronaldo, a marcat un hat-trick la debutul său la Cupa Mondială.

Meciul s-a jucat practic la o singură poartă, elvețienii fiind foarte puțin prezenți în fața buturilor lusitane.

Fernando Santos a început fără Ronaldo, locul său fiind luat de cel mai tânăr jucător al portughezilor, Gonçalo Ramos, care a reușit performanța de a marca de trei ori, la care s-a adăugat o pasă de gol, înainte de a fi înlocuit cu Ronaldo, în minutul 67.

Ronaldo a marcat și el, în minutul 83, însă din poziție de offside.

Golurile portughezilor au fost marcate, în prima repriză, de Ramos (1-0, min. 17), cu un șut în forță, la vinclu, pe colțul scurt, și de Pepe (2-0, min. 33), cu o lovitură de cap, după un corner. Pepe a devenit astfel cel mai vârstnic marcator la Cupa Mondială, în fazele eliminatorii.

După pauză, Ramos a marcat apoi pentru 3-0 (min. 51), cu un șut surpinzător pe jos, din nou pe colțul scurt, din pasa lui Diogo Dalot, potrivit jurnalul.ro.

Naționala Portugaliei a trecut de Elveția cu 6-1 și e în sferturile de finală la Cupa Mondială, golul de onoare al elvețienilor fiind marcat de Manuel Akanji

Golul de 4-0 i-a aparținut lui Raphael Guerreiro (min. 55), servit în careu de același Gonçalo Ramos.

Elvețienii au avut o tresărire de orgoliu, reducând din diferență, la capătul unui corner, mingea deviată de un fundaș portughez ajungând în fața porții goale la Manuel Akanji, care a înscris nederanjat (4-1, min. 58).

Ramos a dus scorul la 5-1, completând tripla, în minutul 67. Rafa Leao a închis apoi tabela în minutele suplimentare de joc, cu un șut în diagonală, din careu (6-1, min. 90+2).

Portugalia întâlnește în sferturile de finală reprezentativa Marocului, care a învins Spania, la lovituri de departajare.

Celelalte sferturi de finală sunt Olanda – Argentina, Brazilia – Croația și Anglia – Franța.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...

Universitatea Craiova – „U” Cluj, în finala barajului pentru Conference League. „Șepcile Roșii” au învins Oțelul

Ultima echipă care va reprezenta România în cupele europene se va decide dintre Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, după ce formația antrenată de Ioan...

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă