Procurorii militari au efectuat percheziții în cursul zilei de luni, la Inspectoratul Judeţean de Jandarmerie (IJJ) Maramureș, de unde au fost ridicate în vederea cercetării înscrisuri informatice, a anunţat Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (IGJR).
„Confirmăm că au fost efectuate, sub coordonarea procurorului militar, percheziţii la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie Maramureş, de unde au fost ridicate înscrisuri şi sisteme informatice” a precizat IGJR, conform agerpres.ro.
În context, Jandarmeria Română a mai subliniat că sprijină întotdeauna cu resurse umane şi logistice orice demers al organelor de urmărire penală pentru aflarea adevărului.
Procurorii militari au efectuat percheziții la IJJ Maramureș, Jandarmeria Română anunțând că sprijină demersurile pentru aflarea adevărului
„Şi în acest context ne reafirmăm disponibilitatea de sprijin necondiţionat pentru instituţiile statului. Jandarmeria Română este o instituţie care respectă demnitatea şi integritatea tuturor angajaţilor şi este prima interesată în aflarea adevărului, cu respectarea procedurilor legale”, a mai precizat IGJR.
Conform unor surse apropiate anchetei, inspectorul şef al IJJ Maramureş, Marcel Florişteanu, a fost dus pentru audieri la Cluj Napoca.
De asemenea, pe adresa inspectorului şef al IJJ Maramureş, o fostă angajată a depus o plângere penală în care susţine că ar fi fost hărţuită sexual de acesta.
Peste 300 de percheziții la grupări infracționale
Procurori DIICOT, poliţişti şi jandarmi efectuează, în această dimineaţă, peste 50 de acţiuni operative pentru destructurarea unor grupări infracţionale organizate, specializate în trafic de droguri, trafic de persoane şi de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, criminalitate informatică şi infracţiuni împotriva patrimoniului cu consecinţe deosebit de grave.
Conform unui comunicat de presă al DIICOT, în cadrul operaţiunii coordonate, realizate la nivel naţional, procurorii DIICOT împreună cu poliţiştii vor pune în executare peste 300 de mandate de percheziţie domiciliară şi mai mult de 400 de mandate de aducere.
„Astfel, vor fi efectuate 34 acţiuni operative pe linia combaterii traficului de droguri, urmând a fi puse în executare: 193 mandate de percheziţie domiciliară şi 236 mandate de aducere; 13 acţiuni operative pe linia combaterii traficului de persoane şi minori şi a pornografiei infantile, urmând a fi puse în executare: 51 mandate de percheziţie domiciliară şi 76 mandate de aducere; 4 acţiuni operative pe linia combaterii criminalităţii informatice, urmând a fi puse în executare: 16 mandate de percheziţie domiciliară şi 24 mandate de aducere; 3 acţiuni operative pe linia combaterii macrocriminalităţii economico-financiare, urmând a fi puse în executare: 67 mandate de percheziţie domiciliară şi 74 mandate de aducere”, precizează sursa citată.
Sunt vizate şi grupuri infracţionale implicate în săvârşirea altor fapte aflate în competenţa de investigare a DIICOT, care au activat pe teritoriul naţional sau cu componentă transfrontalieră.
„Percheziţiile de miercuri au scopul de a obţine probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată şi a altor persoane implicate în activităţi infracţionale asociate criminalităţii organizate, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum şi identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor”, arată DIICOT.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!