19.8 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Banksy, artistul de graffiti, dezvelește o nouă pictură murală într-un oraș...

VIDEO: Banksy, artistul de graffiti, dezvelește o nouă pictură murală într-un oraș ucrainean distrus de război

Banksy, artistul de graffiti de renume mondial, a dezvăluit o lucrare în orașul ucrainean Borodyanka, care a fost ocupat de Rusia până în aprilie și puternic afectat de luptele din primele zile ale invaziei Moscovei în țara vecină.

Banksy a postat o fotografie a picturii murale – o fată gimnastă care execută un salt de mâini pe o mică grămadă de moloz de beton – pe Instagram, vineri (11 noiembrie). Lucrarea a fost pictată pe peretele unei clădiri distruse de bombardamente.

Mai mulți curioși, dintre care unii care au străbătut 60 de kilometri din capitala Ucrainei, Kiev, au venit sâmbătă (12 noiembrie) pentru a vedea lucrarea de artă.

„Acesta este un moment istoric pentru țara noastră, faptul că oameni precum Banksy și alte figuri celebre vin aici și arată lumii ce ne-a făcut Rusia”, a declarat unul dintre oamenii din Kiev aflați în vizită, Alina Mazur, în vârstă de 31 de ani.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Motociclist în vârstă de 18 ani, mort în urma unui accident rutier

Un tânăr motociclist în vârstă de doar 18 ani a murit, noaptea trecută, în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Paul Gabriel Melinte, din...

România, Grecia și Bulgaria cer suprataxarea celor mai ieftini producători și traderi din energie

Ministrul Energiei a declarat că nu este nici drept, nici normal ca Europa de Est să plătească pentru energie, prețuri mult mai mari decât...

Skoda lansează un SUV electric accesibil, prețul pornind de la 33.000 de euro

Skoda, subsidiară a grupului Volkswagen AG, a prezentat un SUV electric accesibil, modelul Elroq, care va avea un preț de aproximativ 33.000 de euro...
Ultima oră
Pe aceeași temă