15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăȘtirile zileiRomânii au început să cumpere carne de porc cu o lună și...

Românii au început să cumpere carne de porc cu o lună și jumătate înainte de Crăciun

Chiar dacă mai e o lună și jumătate până la Crăciun, românii au început să comande carne de porc de acum. Majoritatea sunt doar precauți, deoarece știu că se va scumpi în preajma sărbătorilor, așa că, cu toate scumpirile din acest an, preferă să o cumpere de acum.

Românii precauți au început să cumpere cantități mari de carne de porc, deoarece se va scumpi înainte de Crăciun, când cererea va fi extrem de mare. Unii își doresc să păstreze tradiția și comandă deja porcul de la țărani. Dar, trebuie să știți că prețul poate să difere, notează știrileprotv.ro.

Spre exemplu, la fermele autorizate prețul mediu per kilogram pentru un porc viu se situează la 8 lei și 14 bani. Porcii din ferme se vând doar către abatoare, unde animalele sunt sacrificate și tranșate în carcase.

Valentin Cioceanu taie aproximativ 40 de porci săptămânal și a cumpărat în ultimele săptămâni animale în viu, cu 8 lei și 20 de bani pe kilogram. După ce le sacrifică, le trimite către magazinele cu care are contracte, dar vinde și direct oamenilor.

“Carcasa este 13,5 lei pe kilogram. Îl ia, îl cântărim, îi dăm bon de casă sau îi facem factură și pleacă omul să-l mănânce sănătos. Adevărul este că au început să cumpere mai mult. Care are posibilitate cumpără mai mult și își pune rezervele deoparte,” spune Vasile Cioceanu, pentru sursa citată.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ciucă nu-l vrea premier pe Ciolacu dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu, arătând că acesta susţine...

Ciucă nu-l vrea premier pe Ciolacu dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu, arătând că acesta susţine...

Familia Regală a strâns laolaltă tineri, elite și politicieni din cadrul Ploieşti, Capitala tineretului din România 2024

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a găzduit, miercuri, la Palatul Elisabeta, seara dedicată municipiului Ploieşti, Capitala tineretului din România în anul 2024, eveniment în...
Ultima oră
Pe aceeași temă