2 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024
AcasăȘtiințăNASA va face publică o „descoperire majoră” despre planeta Marte

NASA va face publică o „descoperire majoră” despre planeta Marte

NASA va anunţa joi o „descoperire majoră” despre planeta Marte, scrie într-un comunicat al agenţiei publicat pe 21 octombrie.

Anunţul se bazează „pe observaţiile făcute de modulul de aterizare InSight Mars Lander” şi de misiunea Mars Reconnaissance Orbiter, a precizat echipa ştiinţifică.

Valoarea exactă a constatărilor ştiinţifice este încă necunoscută. Noutăţile vor fi prezentate în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc joi, la ora 20:00 CET, şi care va fi transmisă în direct pe YouTube. Persoanele care au cont pe Twitter vor putea să pună întrebări în direct.

NASA are de anunțat o „descoperire majoră” pentru planeta Marte, datele fiind legate de două misiuni ce au legătură cu sonda Insight

„Membri ai echipei ştiinţifice din ambele misiuni vor explica modul în care datele şi imaginile de pe fiecare navă spaţială (…) au contribuit la descoperire”, a precizat NASA, potrivit aradon.ro.

Imaginile raportate de cele două nave spaţiale au fost obţinute de sonda InSight, unul dintre roboţii care se află pe Planeta Roşie, din noiembrie 2018. De atunci, seismometrul său de fabricaţie franceză a făcut mari progrese.

Fotografiile au fost realizate de Mars Reconnaissance Orbiter, o misiune spaţială americană care orbitează în jurul planetei Marte.

Datele transmise de un rover NASA arată că Marte a avut condiții pentru viață

Aceste descoperiri, anunţate joi de cercetătorii americani, reprezintă unele dintre cele mai puternice dovezi aduse vreodată în sprijinul teoriei potrivit căreia planeta Marte a putut în trecutul ei să întreţină viaţa, informează Reuters.

Specialiştii de la National Aeronautics and Space Administration (NASA) au insistat asupra faptului că ar putea să existe o serie de explicaţii non-biologice pentru ambele descoperiri făcute de roverul Curiosity într-un sit de pe Marte – Craterul Gale – şi, din acest motiv, chestiunea vieţii marţiene rămâne, deocamdată, o întrebare chinuitoare şi fără răspuns.

Trei tipuri diferite de molecule organice au fost descoperite atunci când roverul Curiosity a forat până la adâncimea de 5 centimetri într-un argilit vechi de 3,5 miliarde de ani, o rocă sedimentară cu granulaţie fină, în Craterul Gale, ce pare să fi fost o zonă în care s-a aflat un lac de mari dimensiuni, într-o epocă în care Marte era mai caldă şi mai umedă decât planeta dezolantă din zilele noastre.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Alegerile din România, sub lupa presei internaționale: ascensiunea AUR și impactul asupra Europei

Presa internațională analizează cu atenție alegerile prezidențiale și parlamentare din România, atrase de influența tot mai mare a partidului de extremă dreapta AUR. Sub...

Amazon, în vizorul UE: posibilă investigație pentru încălcarea Actului Piețelor Digitale

Uniunea Europeană ar putea deschide o investigație împotriva Amazon în 2025, sub suspiciunea că gigantul ar fi încălcat Actul Piețelor Digitale (DMA) prin favorizarea...

Lui Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Doru Trăilă li s-a ridicat controlul judiciar. Unde pot călători cei trei

Curtea de Apel București a acceptat scoaterea de sub control judiciar a lui Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Doru Trăilă. Aceștia au dreptul să...
Ultima oră
Pe aceeași temă