Parlamentul Coreei de Sud a avut vineri dezbateri aprinse pe marginea unei propuneri legislative care prevede ca furnizorii de conținut global, precum Netflix și Google, să plătească taxe de rețea sud-coreene.
Dezbaterile reflectă încercările din Europa ale unor țări care doresc ca Comisia Europeană să vină cu o legislație care să asigure că firmele Big Tech finanțează parțial infrastructura de telecomunicații, în condițiile în care streamingul video și alte tipuri de utilizare a datelor cresc vertiginous, notează Reuters.
În Coreea de Sud au fost propuse diverse versiuni de legislație în speranța de a face companiile să plătească ceea ce susținătorii reformei numesc un preț corect.
„Google și Netflix reprezintă mai mult de o treime din traficul intern … Se cuvine ca societățile globale să analizeze problema mai proactiv”, a declarat deputatul Hong Suk-joon în timpul audierii.
Alții, nu au fost de acord, spunând că impunerea de taxe pentru marile companii de tehnologie ar putea însemna că acestea ar putea crește propriile taxe și ar putea submina creatorii de conținut din Coreea de Sud.
„Se riscă prăbușirea furnizorilor de conținut național în timp ce se încearcă să se protejeze un număr mic de furnizori de servicii interne de internet”, a declarat Jung Chung-rae, șeful comisiei parlamentare care supraveghează această problemă.
YouTube a făcut campanie împotriva proiectului de lege și peste 259.824 de persoane au semnat o petiție împotriva legislației, potrivit grupului de activiști Opennet.
„Va fi necesară o revizuire profundă a modului în care este condusă afacerea”, a declarat Kyoung Hoon Kim, directorul Google Coreea de Sud, în fața parlamentarilor, referindu-se la ceea ce s-ar întâmpla dacă ar fi introdusă o astfel de legislație.
Liz Chung, director la unitatea sud-coreeană a Netflix, a declarat că firma sa caută modalități de a gestiona traficul în creștere.
„Dezvoltăm o serie de măsuri tehnice pentru a utiliza eficient rețelele și pentru a răspunde în mod corespunzător la creșterea traficului”, a declarat Chung.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!