21.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăȘtirile zileiSătenii români au redus tot ce se putea pe fondul crizei energetice

Sătenii români au redus tot ce se putea pe fondul crizei energetice

Sătenii români au redus tot ce se putea din punct de vedere al consumului electric, pe fondul crizei energetice și al recomandrilor UE.

În satul românesc liniștit Vasilați, unde majoritatea caselor sunt încălzite cu lemne, oamenii își fac griji pentru facturile de energie, chiar dacă românii consumă cel mai puțin energie electrică pe cap de locuitor din Uniunea Europeană. Mulți au tăiat tot ce pot.

Sătenii români fac față crizei energetice, scoțând foarte multe din consumatoarele electrice din priză

România mai are puțin de scos din priză, după cum cere Uniunea Europeană statelor să reducă consumul de energie, transmite Reuters, după cum arată un reportaj propriu din satul Vasilați.

Românii au cel mai mic consum de electricitate din Europa, dar mulți de aici sunt încă îngrijorați de facturile lor la energie.

„Un frigider, un frigider separat, un televizor și becurile. Două-trei în casă și două aici în grajduri.”

„Am doar televizorul, frigiderul și o lampă”.

Prin gospodărirea generală a țării, consumul de energie electrică a scăzut cu 7,7% în primele opt luni ale anului pe măsură ce oamenii încearcă să facă față creșterii prețurilor.

Dezacord între România și Comisia Europeană. Ciolacu promite că românii nu vor fi obligați să scadă consumul de energie

Președintele Camerei Deputaților și al PSD, Marcel Ciolacu, promite că românii nu vor fi obligați să scadă consumul de energie în perioada de iarnă.

Ciolacu a precizat, vineri dimineață, că el a trăit și în perioada comunistă și a văzut ce a însemnat forțarea românilor pentru a-și reduce consumul. Eu în acea perioadă nu mă întorc!”, a subliniat Marcel Ciolacu. După cum se știe, ca președinte al Camerei Deputaților, Ciolacu este al treilea în ierarhia statului român. De asemenea, el este președintele PSD, partidul cu cel mai mare număr de parlamentari.

Marcel Ciolacu a mai precizat că, în acest moment, „România produce atât cât consumă”. Cu alte cuvinte, România nu are un deficit de energie electrică și nici nu are nevoie de import de energie electrică.

Liderul PSD a precizat însă că românii sunt liberi să ia măsuri pentru a consuma mai puțină energie, pentru a-și reduce facturile.

Declarațiile acestuia vin în ziua de vineri, 9 septembrie 2022. În această zi se desfășoară o reuniune UE la nivel de miniștri. Principala temă în discuție este un plan de măsuri pentru reducerea consumului de energie electrică în fiecare țară din UE.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Oglinda uscată a Moldovei: peste jumătate dintre locuitori, nu au apă potabilă

Datele INS arată că 1.800 de şcoli şi grădiniţe nu au acces la reţeaua de apă Cel mai recent raport al Institutului Naţional de Statistică...

Diana Şoşoacă şi-a depus din nou candidatura la alegerile prezidenţiale la BEC

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, membru al Biroului Electoral Central, a declarat că Diana Şoşoacă şi-a depus din nou candidatura la alegerile prezidenţiale,...

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă