16.9 C
Bucureศ™ti
luni, 7 octombrie 2024
Acasฤƒศ˜tirile zileiValurile oceanului lovesc coasta Floridei รฎn timp ce uraganul Ian a ajuns...

Valurile oceanului lovesc coasta Floridei รฎn timp ce uraganul Ian a ajuns aici

Valurile oceanului au lovit cu putere coasta Floridei dupฤƒ ce uraganul Ian, ce fusese anunศ›at de cรขteva zile cฤƒ va lovi aici, a adus manifestฤƒri meteo extreme pe coasta SUA.

Uraganul Ian a pฤƒtruns miercuri (28 septembrie) pe coasta Golfului Floridei cu o forศ›ฤƒ catastrofalฤƒ, dezlฤƒnศ›uind vรขnturi urlatoare, ploi torenลฃiale ศ™i un val perfid de surf oceanic care a fฤƒcut din aceasta una dintre cele mai puternice furtuni din SUA din ultimii ani.

รŽn Fort Myers, Florida, au putut fi vฤƒzute valuri รฎnalte, iar apa a ajuns rapid pe ศ›ฤƒrm lรขngฤƒ casele de pe malul rรขului, potrivit Reuters.

Ian a ajuns la ศ›ฤƒrm ca un uragan de categoria 4, cu vรขnt susศ›inut de pรขnฤƒ la 150 de mile pe orฤƒ (241 km/h) ศ™i a transformat rapid o porศ›iune idilicฤƒ de plaje nisipoase ศ™i oraศ™e de coastฤƒ รฎntr-o zonฤƒ dezastruoasฤƒ inundatฤƒ de apฤƒ de mare.

Valurile au atins coasta Floridei recent dupฤƒ ce uraganul Ian fusese anunศ›at cฤƒ a ajuns aproape de acest stat cu o zi รฎn urmฤƒ

Uraganul Ian a atins uscatul miercuri la vest de Florida ca uragan de categoria 4, pe scara Saffir-Simpson (ce include cinci trepte), a anunลฃat Centrul Naลฃional pentru Uragane din SUA (NHC), relateazฤƒ AFP.

Ian, descris ca un uragan โ€žextrem de periculosโ€, cu vรขnt ce atinge o vitezฤƒ de pรขnฤƒ la 240 km/h, a atins uscatul de-a lungul coastei Cayo Costa la ora localฤƒ 15:05 (19:05 GMT), potrivit unei alerte de la NHC, cu sediul รฎn Miami.

Uraganul Ian a provocat deja โ€žfurtuni ลŸi inundaลฃii catastrofaleโ€ รฎn Florida, a indicat NHC.

Impactul uraganului de categoria 4 era iminent pe coasta de vest a peninsulei Florida, serviciile meteorologice ale ลฃฤƒrii avertizรขnd cฤƒ furtuna va fi โ€žistoricฤƒโ€, potrivit agerpres.ro.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  Twitter, Facebook ศ™i Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

Pilonul 2 de pensii, active record de 30 de miliarde de euro

Banii din Pilonul 2 sunt al doilea cel mai valoros activ financiar al populaลฃiei, dupฤƒ depozitele bancare Un comunicat al Asociaลฃiei Pensiilor Private (APAPR) anunศ›ฤƒ...

Sebastian Burduja: Romgaz a depฤƒศ™it performanศ›ele unor companii mondiale de top

Ministrul Energiei anunศ›ฤƒ prima emisiune de obligaลฃiuni corporate pe gaz din Romรขnia Ministrul Energiei a declarat cฤƒ aceastฤƒ primฤƒ emisiune de obligaลฃiuni corporate pe gaz...

Accident cu trei persoane รฎncarcerate pe un drum din Bihor

Un accident grav s-a produs รฎntre un microbuz ศ™i un autoturism condus de un tรขnฤƒr de 25 de ani pe un drum din judeศ›ul...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ