3 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie 2024
AcasăHealth & FitnessCe terapii se realizează la un centru SPA

Ce terapii se realizează la un centru SPA

O activitate din ce în ce mai populară este de a merge, fie după serviciu, fie în concediu, la un centru SPA.

Procedurile SPA oferă detensionare după efort și, în plus, ne cresc imunitatea pentru sezonul rece.

Un studiu recent a arătat că peste 80% dintre oameni sunt mai atenți la sănătatea lor, conștientizând că atât fizicul, cât și psihicul au nevoie de o îngrijire atentă. Azi, o vizită la spa este mult mai mult decât un lux. Tratamentele spa ajută la îmbunătățirea sănătății și stării de bine, atât mental, cât și fizic. Masajele regulate și băile aromate relaxează mușchii, detensionează psihicul și alungă stresul. Se știe că stresul este direct răspunzător de scăderea imunității.

Un masaj de relaxare dinamizează sistemul limfatic, circulator și hormonal, reglează sistemul nervos autonom și întărește sistemul imunitar. Un masaj poate crește activitatea celulelor albe din sânge (unii dintre gardienii sănătății) și, de asemenea, poate reduce nivelul de cortizol. Mai mult, atingerea umană declanșează oxitocină (un hormon care poate îndepărta stresul), dopamina și serotonina (ambele pot echilibra emoțiile).

În România, una dintre regiunile recunoscute pentru unitățile SPA este județul Covasna.

Centru SPA la castel

Încearcă o experiență de relaxare într-un spa unic în România! Cellarium Slow Down SPA este un spațiu atemporal, amplasat în pivnița boltită a Castelului Hotel Daniel din Tălișoare, unde poți petrece clipe de neuitat alături de cei dragi. E un loc încărcat de istorie, care te invită la reverie. Este ca un portal care te scoate din agitația zilnică și te proiectează undeva, într-un timp de poveste, oferind o experiență terapeutică atât pentru trup, cât și pentru minte.

Elementele „clasice” ale unui spa sunt piscina, sauna, baia de aburi sau jacuzzi-ul. Dar aici vei găsi adevărate specialități inspirate din remedii tradiționale de vindecare. Acestea ar fi Scrub bar-ul, Virillium-ul sau Kneipp-ul secuiesc.

Răsfăț în inima pădurii

La Grand Santerra Spa de la Balvanyos Resort, sunt puse împreună tradiţii de detoxifiere străvechi, cum ar fi faimosul „Rasul”, şi resurse naturale locale de vindecare recunoscute de veacuri, într-un spa în varianta cea mai actuală. Sunt folosite argila albastră din Câmpia Transilvaniei, unică prin bogăţia de minerale, împreună cu apa proaspătă de izvor din Balvanyoș.

Argilele au fost dintotdeauna sinonimul purificării, exfolierii pielii, iar alături de câteva picături de ulei esenţial de pin, un excelent remediu pentru epuizarea fizică şi nervoasă, devin adevărate tratamente pentru trup și suflet. „Rasul” este o experiență de neuitat, dar și un tratament excepțional, pe care-l poți încerca alături de partener sau de un grup de patru prieteni. Vă acoperiți corpurile cu pastă de argilă gata preparată, şi apoi leneviţi în atmosfera blândă de vapori purificatori, într-o cameră întunecoasă, luminată de un cer înstelat. O experiență intens senzorială! Iar în final, o ploaie blândă și caldă, vă va spală nu numai de nămol, dar şi de toate grijile.

Lotus și plante exotice pe vârful muntelui

La Health & Beauty Center Clermont din Hotel Clermont, terapia „INDOCEANE” cu alge maronii şi lotus oferă o nouă abordare a relaxării. Aici se execută o tehnică de masaj unică şi exclusivă Thalgo.  Balsamul Qi-Marine® se bazează pe extracte de alge brune bogate în amino-acizi tonifianţi, micro-elemente şi anti-oxidanţi. Acestea sunt combinate cu uleiuri esenţiale de Lotus Sacru şi Pachouli. Este ideal pentru masarea şi relaxarea centrilor energetici.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă