2 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024
AcasăSportAlte sporturiDupă etapa Regină de pe Transfăgărășan, Turul României are un nou lider,...

După etapa Regină de pe Transfăgărășan, Turul României are un nou lider, „încoronat” la Curtea de Argeș

Cel mai important test pentru cicliști, etapa monstru sau Regină de 209 km, din Turul României, care a pornit de la Cristian și a ajuns la Curtea de Argeș, trecând munții peste Transfăgărășan, a fost câștigată de cehul Jakub Otruba de la echipa ELKOV KASPER CZECH CYCLING TEAM.

Învingătorul s-a hotărât dintr-un grup restrâns de cicliști evadați, format din trei cicliști, printre care s-a aflat și Cristian Răileanu (ROMANIA NATIONAL TEAM), locul 3, care a făcut pană în ultimul kilometru și a decis să termine etapa fără să mai schimbe roata.

Cursa de sâmbătă a avut o lungime de 209 km și a fost câștigată de cehul Jakub Otruba cu timpul de 5h 06min 56s, potrivit spotmedia.ro.

Top 10 cicliști în etapa a patra din Turul României

1. Jakub Otruba (ELKOV KASPER CZECH CYCLING TEAM), 5:06:56
2. Mark Stewart (BOLTON EQUITIES BLACK SPOKE PRO CYCLING), 5:06:58
3. Cristian Răileanu (ROMANIA NATIONAL TEAM), 5:06:59
4. Natnael Tesfazion Ocbit (DRONE HOPPER-ANDRONI GIOCATTOLI), 5:07:58
5. Alan Banaszek (HRE MAZOWSCE SERCE POLSKI), 5:07:58
6. Lorenzo Ginestra (WORK SERVICE-VITALCARE-DYNATEK), 5:07:59
7. Mika Heming (ATT INVESTMENT), 5:07:59
8. Michal Schlegel (CAJA RURAL-SEGUROS SGA), 5:07:59
9. Emil Dima (GIOTTI-VICTORIA-SAVINI DUE), 5:07:59
10. Michael Kurle (ELKOV KASPER CZECH CYCLING TEAM), 5:07:59

Etapa Regină din Turul României a ajuns sâmbătă la Curtea de Argeș și are o schimbare în clasament semnificativă

Eduard Grosu, care a câștigat etapa de vineri și avea tricoul galben, a sosit cu o întârziere de 16 min 26 s față de câștigător, pe locul 51. Românul a fost premiat cu tricoul roșu, care semnifică titlul pentru cel mai combativ ciclist.

După etapa de astăzi clasamentul general arată total diferit față de etapa de ieri, cu britanicul Mark Stewart (BOLTON EQUITIES BLACK SPOKE PRO CYCLING) pe locul 1, cu un timp total cumulat de 16h 56min 20s.

etapa Regină Turul României

Top 10 cicliști în clasamentul general, după etapa a patra

  1. Mark Stewart (BOLTON EQUITIES BLACK SPOKE PRO CYCLING), 16:56:20
  2. Cristian Răileanu (ROMANIA NATIONAL TEAM), 16:56:33
  3. Jakub Otruba (ELKOV KASPER CZECH CYCLING TEAM), 16:56:34
  4. Alan Banaszek (HRE MAZOWSCE SERCE POLSKI), 16:57:34
  5. Mika Heming (ATT INVESTMENT), 16:57:28
  6. Emil Dima (GIOTTI-VICTORIA-SAVINI DUE), 16:57:31
  7. Natnael Tesfazion Ocbit (DRONE HOPPER-ANDRONI GIOCATTOLI), 16:57:32
  8. Jefferson Alveiro Cepede Herna (CAJA RURAL-SEGUROS SGA), 16:57:33
  9. Nicolas Dalla Valle (GIOTTI-VICTORIA-SAVINI DUE), 16:57:35
  10. Tomasz Budzinski (HRE MAZOWSCE SERCE POLSKI), 16:57:35

    Cristian Răileanu, locul 2 în clasamentul general în prezent, are o șansă reală la câștigarea Turului României mâine, în cadrul ultimei etape, când competiția va avea finish la București.

    Înainte de startul de astăzi de la Cristian a avut loc un eveniment important: campionul național la șosea Emil Dima a primit titlul de cetățean de onoare al orașului.

    Ediția de anul acesta are o distanță de 850 kilometri de la Satu-Mare la Bistrița

Turul României 2022 are loc în perioada 6-11 septembrie și se desfășoară pe un traseu de aproximativ 850 km de la Satu-Mare la București, trecând prin Bistrița, Târgu-Mureș, Făgăraș și Curtea de Argeș. Devenind un veritabil ambasador al țării, traseul Micii Bucle este construit astfel încât să pună în lumină importante zone turistice din România. Anul acesta, plutonul va traversa zone emblematice precum Țara Lăpușului în Maramureș, Colinele Transilvaniei și cel mai spectaculos drum din țară – Transfăgărășan.

Diversitatea peisajelor românești, o multitudine de obiceiuri, tradiții și comunități, precum și frumusețea locurilor traversate vor fi promovate, în premieră pentru ciclismul românesc, în 50 de țări, prin intermediul unor rezumate zilnice transmise de Eurosport. Pe plan local, Turul este transmis în direct și integral pe canalul TV Sport Extra, precum și online, pe site-ul www.turulromaniei.ro și pe paginile de Facebook Tour of Romania și Auchan. De asemenea, retrospectiva fiecărei etape va fi transmisă zilnic, în perioada competiției, pe TVR 1. Materiale video și știri din timpul competiției vor fi disponibile zilnic pe Eurosport.ro și pe pagina de Facebook Eurosport România, iar rezumatele etapelor vor putea fi urmărite la cerere și pe aplicația Eurosport Player.

Premii totale în valoare de peste 26.000 euro pentru cicliști

Cei peste 130 de cicliști profesioniști din țări precum precum Spania, Columbia, China, Irlanda, Polonia, Cehia, Italia, Austria, Germania, Olanda, Noua Zeelandă, SUA sau Bulgaria vor concura atât pentru puncte UCI, cât și pentru premiile în valoare totală de peste 26.000 de euro, acordate atât celor care punctează în clasamente, cât și celor care trec primii linia de sosire. De asemenea, la finalul fiecărei etape, liderii clasamentelor vor primi tricouri distinctive pe care să le poarte în etapa următoare, după cum urmează:

  • Tricoul galben – Lider în Clasamentul General
  • Tricoul roșu – Lider în Clasamentul pe Puncte
  • Tricoul Verde – Lider în Clasamentul Cățărătorilor
  • Tricoul Alb – Lider în Clasamentul Tinerilor (Sub 23 de ani)

Se vor acorda și tricouri trofeu:

  • Tricoul albastru – Lider în Clasamentul Românilor (va fi purtat în competiție)
  • Tricoul Gri – Lider în clasamentul pe echipe (se acordă la finalul ultimei etape).

Turul României 2022 este organizat de Federația Română de Ciclism, în parteneriat cu Ministerul Turismului și Auchan Retail România. 

Sponsori tricouri distinctive: Alpro – Tricoul galben, Mandy – Tricoul verde, M&M – Tricoul alb, Orange – Tricoul albastru, Auchan – Tricoul roșu, Federația Română de Ciclism – Tricoul Gri.

Sponsori Eveniment: LaDorna Lactate, Home Garden, Pedigree, Dr. Oetker – Guseppe, Albalact – Zuzu Fit, Pepsi Max, Colgate, Ariel, Elit, Hochland, Biciclete Ozaktac, Olympus, Meda, Help Net, Tissot, Albiniprassa, Joy2Wander, Tissot, Albini Prassa.

Partener mobilitate: Petrom

Apa oficială: Dorna

Partener tehnic: Bellotto

Partener auto: Porsche Inter Auto

Vestimentație asigurată de Nympha.

Parteneri instituționali: Primăriile Satu Mare, Bistrița, Târgu Mureș, Făgăraș, Cristian, Curtea de Argeș.

Partener media: Eurosport1, Eurosport2, Sport Extra, Tvr1, Tvr2, Radio Guerilla.

Parteneri media: Argespress.ro, Argeșul Online, Jurnal de Argeș, TimpOnline.ro, ObservatorBN.ro, Ziarul Răsunetul, Radio Târgu Mureș, Informația Zilei, Satu Mare Online, Satu Mare News, Sportul Sătmărean.

Despre Turul României

Originile Turului României datează de la începutul secolului trecut când, inspirată de Turul Franței, publicația „Revista Automobilă” a organizat, în august 1910, Circuitul Munteniei, pe ruta București-Sinaia-Târgoviște-București. Odată cu venirea Primului Război Mondial, competiția s-a oprit. În 1934, ziarul „Sportul Zilnic” a organizat prima competiție ciclistă națională – Turului României, supranumit și „Mica Buclă”, pe o distanță de 1026 de kilometri, împărțiți în 7 etape. Pentru că a fost organizată cu pauze – cea mai notabilă de 10 ani, între  1936-1946 – competiția a ajuns de-abia la ediția 55, deși au trecut 88 de ani de la lansare. Ediția a 45-a (din 2008) a fost prima ediție care a figurat în calendarul Federației Internaționale de Ciclism.

Începând cu 2019, competiția este organizată în parteneriat cu Auchan România și este co-finanțată de Ministerul Sportului, Auchan și partenerii Auchan. Ediția din acest an se va desfășura în perioada 6-11 septembrie. În cadrul competiției, sportivii vor lupta pentru tricoul galben (liderul clasamentului general), tricoul roșu (liderul în clasamentul pe puncte), tricoul verde (King of the Mountain), tricoul alb (cel mai bun U23) și tricoul albastru (cel mai bun român). Mai multe informații despre Turul României 2022 sunt disponibile pe www.turulromaniei.ro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Riscul unui război nuclear nu a fost niciodată atât de mare pentru Coreea de Nord, spune Kim Jong Un. Acuzații la adresa SUA

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a acuzat Statele Unite de amplificarea tensiunilor, afirmând că riscul unui război nuclear nu a fost niciodată atât de...

Fost comandant-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei: „Al Treilea Război Mondial a început deja”

Valerii Zalujnîi, fost comandant-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat că implicațiile directe ale aliaților Rusiei în războiul din Ucraina indică începutul celui...

Antreprenorii mici, blocați în activitatea economică

Micii antreprenori cer o soluție rapidă pentru a-și putea continua activitatea fără impedimente legislative Intrarea în vigoare a Ordinului 181/2023 al Ministerului Afacerilor Interne (MAI)...
Ultima oră
Pe aceeași temă