28.9 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalCabinetul britanic, audienศ›ฤƒ la Regele Charles al III-lea

Cabinetul britanic, audienศ›ฤƒ la Regele Charles al III-lea

Membrii cabinetului britanic vor avea prima รฎntรขlnire cu Regele Charles al III-lea astฤƒzi, la doar cรขteva zile dupฤƒ ce premierul Liz Truss a format noul guvern, transmite dpa, citatฤƒ de Agerpres.

Principalii miniลŸtri vor lua parte la Consiliul de Ascensiune, care se va desfฤƒลŸura la Palatul St James din Londra, unde Charles va fi proclamat oficial rege.

Ulterior, miniลŸtrii se vor deplasa la Palatul Buckingham pentru o audienลฃฤƒ cu noul monarh.

Truss, care a fost invitatฤƒ marลฃi sฤƒ formeze guvernul de cฤƒtre defuncta Reginฤƒ Elisabeta a II-a, a avut รฎncฤƒ de vineri o audienลฃฤƒ cu noul suveran.

Premierul britanic a fฤƒcut o reverenลฃฤƒ dupฤƒ ce a fost invitatฤƒ de un consilier de la palat sฤƒ intre รฎn รฎncฤƒperea รฎn care se afla Regele Charles al III-lea. Cei doi vor avea รฎntรขlniri sฤƒptฤƒmรขnale, รฎnsฤƒ aceasta a fost prima, noteazฤƒ dpa. Truss ลŸi-a prezentat condoleanลฃele, regele i-a strรขns mรขna ลŸi i-a mulลฃumit, spunรขndu-i: „Sunteลฃi foarte amabilฤƒ cฤƒ aลฃi venit. ลžtiu cรขt sunteลฃi de ocupatฤƒ. Dar a fost atรขt de emoลฃionantฤƒ aceastฤƒ dupฤƒ-amiazฤƒ, cรขnd am ajuns aici, toลฃi aceลŸti oameni veniลฃi sฤƒ-ลŸi prezinte condoleanลฃele”.

„Majestatea Voastrฤƒ, primiลฃi vฤƒ rog sincerele mele condoleanลฃe”, a repetat Truss, la care Regele Charles al III-lea a rฤƒspuns: „Sunteลฃi foarte amabilฤƒ. A fost momentul de care mฤƒ temeam, dupฤƒ cum ลŸtiu cฤƒ ลŸi alลฃi oameni s-au temut de aceasta”.

Citeศ™te ศ™i:

Primele declaraศ›ii ale lui Charles, noul rege al Marii Britanii

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  TwitterFacebook ศ™i Google News!


Laurenศ›iu Muศ™oiu
Laurenศ›iu Muศ™oiu
Laurenศ›iu Mihail Muศ™oiu lucreazฤƒ รฎn presa centralฤƒ din anul 2008. Din anul 2018 lucreazฤƒ la โ€œRomรขnia liberฤƒโ€. A absolvit Facultatea de Jurnalism ศ™i ศ˜tiinศ›ele Comunicฤƒrii din cadrul Universitฤƒศ›ii din Bucureศ™ti. Deศ›ine un master รฎn Cercetare รฎn ศ˜tiinศ›ele Comunicฤƒrii. Este, de asemenea, profesor pentru รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขntul primar ศ™i preศ™colar.
Cele mai citite

Netanyahu acuzฤƒ Hamas de eศ™ecul negocierilor de pace: a „respins” รฎn bloc „tot”

Premierul israelian a acuzat miercuri Hamas cฤƒ a "respins" รฎn bloc "tot" ceea ce a fost propus รฎn timpul negocierilor purtate sub egida unei...

Un francez avรขnd asupra lui 300 de grame de canabis a fost arestat la vama Petea din Satu Mare

Un cetฤƒลฃean francez a fost arestat dupฤƒ ce a fost depistat รฎn timp ce รฎncerca sฤƒ introducฤƒ รฎn ลฃarฤƒ, prin vama Petea, 300 de...

Ministerul Finanลฃelor รฎmprumutฤƒ peste 1 miliard lei de la bฤƒnci

Ministerul Finanศ›elor a contractat joi un รฎmprumut total de 1,03 miliarde lei de la bฤƒnci, prin douฤƒ licitaศ›ii de titluri de stat, cu dobรขnzi...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ