11.5 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăInternaționalMarea Britanie a deschis o carte de condoleanțe pe internet

Marea Britanie a deschis o carte de condoleanțe pe internet

Guvernul Marii Britanii a deschis o carte de condoleanțe virtuală, pe internet, în memoria Reginei Elisabeta a II-a.

Anunțul în acest sens a fost făcut, vineri, în România, de Ambasada Marii Britanii la București.

“Palatul Buckingham a anunțat ieri, 8 septembrie 2022, trecerea în neființă a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Majestatea Sa Regina a fost cel mai longeviv monarh al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, după o domnie de 70 de ani, săvârșită cu demnitate, eleganță și un simț imens al datoriei.

O carte virtuală de condoleanțe este deschisă acum la adresa www.royal.uk, pentru membrii publicului care doresc să aducă un omagiu Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a.

Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către Familia Regală și către poporul din Marea Britanie, din Tărâmuri și din Commonwealth, în această perioadă de durere imensă”, a anunțat Ambasada Marii Britanii în România.

Regina Elisabeta a II-a a urcat pe tronul Regatului Unit în anul 1952. Ea a avut o domnie de 70 de ani, cea mai îndelungată din istoria Marii Britanii. Regina s-a stins din viață în ziua de 8 septembrie 2022. În întreaga lume, drapelele tuturor Ambasadelor Regatului Unit au fost coborâte în bernă, în semn de doliu.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare de astăzi. Legea, care modifică o ordonanţă de...

Primarii ar putea avea mandat de 5 ani, dacă deputații votează legea

Proiectul de lege care prevede mandate de 5 ani pentru primari, viceprimari, consilieri locali și județeni, respectiv președinți și vicepreședinți de consilii județene ar...

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...
Ultima oră
Pe aceeași temă