17.1 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 8 octombrie 2024
AcasฤƒPoliticฤƒEchipa de la vรขrful ALDE nu-l susศ›ine pe propriul preศ™edinte care vrea...

Echipa de la vรขrful ALDE nu-l susศ›ine pe propriul preศ™edinte care vrea un proiect politic alฤƒturi de PMP

Echipa din conducerea ALDE se poziศ›ioneazฤƒ รฎmpotriva propriului preศ™edinte ศ™i anunศ›ฤƒ cฤƒ nu vrea niciun proiect politic alฤƒturi de PMP.

Reacศ›ia apare dupฤƒ ce Daniel Olteanu, liderul ALDE, a participat la un eveniment al PMP รฎn care s-a vorbit despre un proiect comun.

Reacศ›ia apare dupฤƒ ce Daniel Olteanu, liderul ALDE, a participat la un eveniment al PMP รฎn care s-a vorbit despre un proiect comun. Membrii Biroului Politic Central al Partidului Alianศ›a Liberalilor ศ™i Democraศ›ilor (ALDE) au semnat un document prin care รฎศ™i exprimฤƒ poziศ›ia faศ›ฤƒ de participarea lui Daniel Olteanu, preศ™edintele ALDE, la ศ˜coala de Varฤƒ a Organizaศ›iei de Tineret a PMP.

โ€žDomnul Daniel Olteanu a participat la evenimentul organizat de cฤƒtre Partidul Miศ™carea Popularฤƒ fฤƒrฤƒ a avea vreun mandat din partea conducerii ALDE. Aศ™adar, orice angajament ศ™i orice declaraศ›ii fฤƒcute de domnia sa รฎn cadrul ศ˜colii de Varฤƒ a Organizaศ›iei de Tineret a PMP au fost รฎn nume personal, sub nicio formฤƒ รฎn numele ALDEโ€, scrie รฎn documentul semnat de membrii conducerii ALDE, transmite jurnalul.ro.

Echipa din fruntea ALDE nu-l susศ›ine pe propriul preศ™edinte pentru o apropiere de PMP, neuitรขndu-se acele tensiuni provocate de Tomac ศ™i Bฤƒsescu

Conducerea ALDE mai spune cฤƒ nu รฎศ™i doreศ™te sฤƒ realizeze un proiect politic cu PMP.

โ€žALDE nu ศ™i-a exprimat vreun moment dorinศ›a de a realiza un proiect politic alฤƒturi de PMP. Orice decizie privind angajamentele politice sau posibile alianศ›e politice trebuie sฤƒ fie discutate ศ™i agreate รฎmpreunฤƒ cu membrii ALDE ศ™i ai conducerii partidului, nu asumate pe persoanฤƒ fizicฤƒ. ALDE nu รฎศ™i doreศ™te sฤƒ realizeze niciun proiect politic cu partidul lui Eugen Tomac ศ™i al lui Traian Bฤƒsescu, cel care pe parcursul mandatului sฤƒu a atacat รฎn mod constant ALDE. Nu putem sta la aceeaศ™i masฤƒ cu cei care au tฤƒiat veniturile romรขnilor, au distrus economia ศ›ฤƒrii ศ™i ศ™i-au bฤƒtut joc de statul de drept din Romรขnia ศ™i de drepturile ศ™i libertฤƒศ›ile cetฤƒศ›enilorโ€, precizeazฤƒ reprezentanศ›ii ALDE.

PMP a invitat ALDE sฤƒ pune bazele โ€žunui proiect comunโ€ care โ€žsฤƒ ofere Romรขniei stabilitate ลŸi echilibruโ€. รŽn deschiderea ลžcolii de Varฤƒ a Organizaลฃiei de Tineret, preลŸedintele PMP, Eugen Tomac, l-a avut ca invitat special pe Daniel Olteanu, preลŸedintele ALDE.

โ€žInvitaลฃia a fost fฤƒcutฤƒ de cฤƒtre PMP pentru a gรขndi un proiect comun care sฤƒ ofere Romรขniei stabilitatea ลŸi echilibrul de care romรขnii au atรขta nevoie. Mesajul celor doi lideri a fost unul clar: direcลฃia รฎn care ลฃara se รฎndreaptฤƒ รฎn prezent este una greลŸitฤƒ. PMP ลŸi ALDE รฎศ™i doresc consolidarea dreptei pentru a crea alternativa de care Romรขnia are nevoieโ€, scrie รฎntr-o postare pe Facebook a Partidului Miศ™carea Popularฤƒ.

Liberalii vor sฤƒ-i aducฤƒ pe cei de la ALDE รฎn partid prin fuziune

Liberalii รฎncep negocieri cu ALDE pentru o fuziune รฎntre cele douฤƒ formaศ›iuni. Anunศ›ul a fost fฤƒcut de purtฤƒtorul de cuvรขnt al liberalilor, Ionuศ› Stroe, care spune cฤƒ PNL ศ™i-a asumat โ€žrolul de partid integrator al drepteiโ€. Despre PMP, Stroe spune cฤƒ โ€žexistฤƒ un progres evident al discuศ›iilorโ€.

โ€žS-a stabilit รฎn ศ™edinศ›a BPN componenศ›a comisiei de negociere cu ALDE รฎn vederea fuziunii. Noi, PNL, am asumat de la bun รฎnceput rolul de partid integrator al dreptei. ฤ‚sta e ศ™i motivul pentru care รฎncepem demersuri de dialog, dialog politic, cu ALDEโ€, spune purtฤƒtorul de cuvรขnt al PNL, Ionuศ› Stroe, conform jurnalul.ro.

Liberalii vor negocia, รฎn frunte cu Dan Vรฎlceanu, pentru aducerea ALDE prin fuziune alฤƒturi de PNL
Comisia de negociere va fi condusฤƒ de secretarul general al partidului, Dan Vรฎlceanu.

โ€žComisia are รฎn componenศ›ฤƒ, alฤƒturi de secretarul general, Dan Vรฎlceanu, pe Rareศ™ Bogdan, Iulian Dumitrescu, Toma Petcu, Hubert Thuma ศ™i Gheorghe Falcฤƒโ€, precizeazฤƒ Stroe.

Referitor la negocierile cu PMP, el spune cฤƒ โ€žexistฤƒ un progres evident al discuศ›iilorโ€.

โ€žProbabil cฤƒ รฎn curรขnd vom avea ศ™i decizii รฎn acest sensโ€, conchide purtฤƒtorul de cuvรขnt al PNL.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  Twitter, Facebook ศ™i Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

Netanyahu la un an de la atacul Hamas: โ€ž Vom continua luptaโ€

Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a promis luni seara compatrioลฃilor sฤƒi cฤƒ va continua lupta pรขnฤƒ la atingerea obiectivelor de rฤƒzboi stabilite de guvernul sฤƒu,...

Ministrul Predoiu a discutat cu miniศ™trii de Interne ศ™i de Finanศ›e din guvernul Austriei despre aderarea la spaศ›iul Schengen

Ministrul Afacerilor Interne, Cฤƒtฤƒlin Predoiu,ย spune cฤƒ a a avut o serie de รฎntรขlniri รฎnainte de Consiliul JAI , pentru a pregฤƒti intrarea Romรขniei รฎn...

Sfรขnta Parascheva. Mii de pelerini prezenศ›i la Iaศ™i

รŽn jur de 8.000 de persoane sunt prezente la Iaศ™i pentru a se รฎnchina la racla cu moaศ™tele Sfintei Parascheva, care a fost scoasฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ