23.2 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăPoliticăRomânia și Republica Moldova trebuie să se unească pentru a anihila Pactul...

România și Republica Moldova trebuie să se unească pentru a anihila Pactul Ribbentrop-Molotov

Eugen Tomac, liderul PMP, afirmă că oricine susține că România și Republica Moldova nu trebuie să se unească înseamnă că e de acord cu ceea ce Stalin și Hitler au hotărât în 1939, când a fost semnat Pactul Ribbentrop-Molotov prin care naziștii și comuniștii au hotărât împărțirea Europei, potrivit cotidianul.ro.

„Pe 23 August 1939 a fost semnat Pactul Ribbentrop-Molotov prin care naziștii și comuniștii au hotărât împărțirea Europei.

Acesta a fost primul pas spre începerea terorii.
Consecințele imediate sunt menționate în Rezoluția 2819/2019 a Parlamentului European:
– la 30 noiembrie 1939, Uniunea Sovietică comunistă a declanșat un război de agresiune împotriva Finlandei,
– în iunie 1940 a ocupat și anexat părți din România (teritorii care nu au fost niciodată returnate)
– a anexat, prin forță, republicile independente ale Lituaniei, Letoniei și Estoniei.
De aceea, oricine susține că România și R. Moldova nu trebuie să se unească înseamnă că sunt de acord cu ceea ce Stalin și Hitler au hotărât. Suntem același popor și avem dreptul să ne construim un destin comun în Uniunea Europeană”, a scris pe Facebook Tomac.

România și Republica Moldova prin unire ar înlătura Pactul Ribbentrop-Molotov

Preşedintele rus, Vladimir Putin, crede că Tratatul de neagresiune între Germania nazistă şi URSS, cunoscut ca Pactul Molotov-Ribbentrop, nu a reprezentat o problemă. „Este necesară o cercetare serioasă pentru a se stabili care erau metodele de politică externă în acea perioadă. Uniunea Sovietică a semnat un acord de neagresiune cu Germania. Oamenii spun: «Ah, este ceva rău». Dar ce este rău în faptul că Uniunea Sovietică nu voia să lupte, ce este rău în asta?”, a afirmat Putin, conform publicaţiei The Telegraph, preluat de Mediafax.

Un protocol secret al Pactului Molotov-Ribbentrop, semnat pe 23 august 1939, prevedea că Germania nazistă şi URSS erau de acord să împartă Finlanda, Estonia, Lituania, Letonia, România şi Polonia în sfere de influenţă, notează publicaţia britanică. Kremlinul a admis existenţa protocolului secret în anul 1989.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Eveniment dedicat iubitorilor de șampanie și vinuri, organizat la București

Pe 3 octombrie, la The Villa din București (Str. Negustori 16), va avea loc prima ediție a evenimentului Champagne Bucharest, dedicat pasionaților de șampanie...

România, printre ultimele în UE la colectarea deșeurilor electronice: doar 31,7% reciclate în 2021, față de ținta de 65%

România s-a clasat în 2021 printre ultimele țări din UE în ceea ce privește colectarea deșeurilor din echipamente electrice și electronice (DEEE), cu un...

Liga Campionilor la fotbal: Bayern Munchen a zdrobit Dinamo Zagreb cu 9-2

Bayern Munchen a realizat scorul primei etape a Ligii Campionilor la fotbal, în noul format, 9-2 cu Dinamo Zagreb, marţi seara, pe Allianz Arena. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă