12 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Nord-coreenii dansează pentru a sărbători aniversarea armistițiului

VIDEO: Nord-coreenii dansează pentru a sărbători aniversarea armistițiului

Nord-coreenii au marcat cea de-a 69-a aniversare a armistițiului care a pus capăt Războiului Coreean din 1950-53 dansând la o gală în aer liber miercuri, a relatat presa de stat.

Într-o înregistrare video furnizată de agenția oficială de știri a Nordului, KCNA, care nu poate fi verificată în mod independent de Reuters, persoane purtând măști și haine tradiționale dansează în piața Kim Il Sung din Pyongyang.

Coreea de Nord numește ziua de 27 iulie “Ziua Victoriei în Marele Război de Eliberare a Patriei” și acuză prezența militară americană în Sud pentru tensiunile din peninsulă.

Liderul Kim Jong Un a ținut, de asemenea, un discurs și a declarat că țara sa este pregătită să își mobilizeze dispozitivul nuclear de descurajare a războiului și pentru orice confruntare militară cu Statele Unite, dar l-a criticat pentru prima dată pe noul președinte al Coreei de Sud, avertizând că Seulul se îndreaptă spre pragul războiului.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ursula von der Leyen ia în calcul o înțelegere cu extrema dreaptă după alegerile europarlamentare

În cadrul dezbaterii de la Maastricht, organizată de POLITICO şi Studio Europa Maastricht, aceasta a dat de înţeles că ar fi deschisă pentru o...

Opt persoane au murit într-un restaurant din Beirut în urma unui incendiu porvocat de explozia unei butelii de gaz

Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat...

Estonia acuză Rusia că-i perturbă zboorurile prin interferența cu semnalele GPS

Finair a anunțat că a suspendat zborurile timp de o lună, potrivit radioromania.ro. Estonia acuză Rusia că prin interferența cu semnale GPS încalcă reglementările naționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă