17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportFormula 1Sebastian Vettel și-a anunțat retragerea din Formula 1

Sebastian Vettel și-a anunțat retragerea din Formula 1

Sebastian Vettel, cvadruplu campion mondial, și-a anunțat retragerea din Formula 1, se la finalul acestui sezon, a transmis joi pilotul german, citat de agenţia DPA.

În vârstă de 35 de ani, Sebastian Vettel a cucerit de patru ori consecutiv titlul mondial în Marele Circ, sub culorile echipei Red Bull, între 2010 şi 2013. El nu a mai reuşit însă aceleaşi performanţe sub culorile lui Ferrari, pentru care a concurat între 2015 şi 2020.

Aston Martin, echipă cu care se află sub contract din 2021, spera să-l convingă pe pilotul german să semneze un nou acord, însă Vettel este hotărât să se oprească la finalul acestui sezon.

“Decizia de a mă retrage a fost una dificil de luat pentru mine şi am petrecut mult timp gândindu-mă la acest lucru”, a declarat Sebastian Vettel, joi, la Budapesta, înaintea Marelui Premiu al Ungariei din acest weekend.

“La sfârşitul anului vreau să-mi acord ceva mai mult timp pentru a reflecta la ceea ce voi face în continuare”, a mai adăugat campionul german, potrivit observatornews.ro.

Sebastian Vettel și-a anunțat retragerea din Formula 1, explicând motivele acestui gest care i-a surprins pe mulți

Anunţul oficial a fost făcut chiar de către sportiv pe contul său de Instagram.

”Probabil că ar trebui să încep cu o listă lungă de oameni cărora le mulțumesc, dar cred că e mai important să explic motivele din spatele acestei decizii. Iubesc acest sport, a fost în centrul vieții mele de când mă știu. Dar așa cum e viața de pe circuit, așa mai e o viață și în afara acestuia. Să fiu pilot nu este singura mea identitate”, a fost mesajul transmis de Vettel, pe rețelele sociale.

Sebastian Vettel a obţinut 53 de victorii şi a urcat de 122 de ori pe podium în 289 de Mari Premii de Formula 1 disputate pe parcursul carierei sale. El este devansat doar de britanicul Lewis Hamilton (103 victorii) şi de compatriotul său Michael Schumacher (91) în ierarhia all-time a piloţilor cu cele mai multe victorii în Campionatul Mondial.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ministerul Finanțelor publică ghidul schemei de 2,25 miliarde lei pentru investiții majore în industriile cu tradiţie în România

Ministerul Finanțelor anunță că de la 29.07.2024 se dă startul primei sesiuni de înscriere a proiectelor în cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin...

Cotnari, partener oficial de vin al Galei Premiilor Gopo 202

Cotnari, una dintre cele mai prestigioase crame din România, anunță că va fi partener oficial de vin al celei de-a 18-a ediții a Galei...

Programul apă-canal de la Fondul de Mediu a fost fraudat! Președintele AFM confirmă dezvăluirile PUTEREA

Președintele Administrației Fondului de Mediu, Laurențiu Neculaescu, confirmă dezvăluirile PUTEREA legate de fraudele masive cu finanțare prin AFM pentru programul apă-canal. Conducerea Administrației Fondului...
Ultima oră
Pe aceeași temă