4.7 C
București
vineri, 3 ianuarie 2025
AcasăSocialSocietateCum poți face diferența între un cuțit cu adevărat bun și unul...

Cum poți face diferența între un cuțit cu adevărat bun și unul mai puțin bun?

Cuțitul este unul dintre acele instrumente de bucătărie de care avem nevoie indiferent de cât de mare este pasiunea noastră pentru gătit sau cât de des alegem să petrecem timp în bucătărie.

Totuși, chiar și atunci când nu gătești în mod frecvent, un cuțit care nu este suficient de bun, nu doar că nu îți aduce rezultatele la care te aștepți (spre exemplu nu vei avea felii frumoase, egale) dar te poate pune chiar și în pericol. 

                Indiferent cât de calitativ este un cuțit, o primă condiție este ca acesta să fie ascuțit, ori de câte ori îl folosești, pentru a nu te pune în pericol. Acesta se ascute cu ajutorul unui masat de pe Maranc.ro, în cazul în care nu este tocit, și are nevoie doar de ascuțire, sau cu o piatră de ascuțit, pe care o găsești tot pe maranc.ro. Piatra de ascuțire se folosește atunci când lama cuțitului tău este mai ascuțită.

                Dacă ai în bucătărie un cuțit de care simți că nu te poți folosi la capacitate maximă și mai ales, dacă deții un cuțit care nu este ascuțit, există riscul ca acesta să sară din mana ta, atunci când vrei să faci anumite manevre. 

Mai mult, un cuțit care are lama ciobită foarte tare, se poate crăpa sau rupe, în special atunci când îl foloseși pentru alimente ai tari, deci acest lucur nu este unul pe care ți-l vei dori.

Dar, cum recunoști un cuțit bun?

Cu toate că s-ar putea să crezi că doar bucătarii profesionali ar trebui să foloseascp cuțite profesionale, ei bine te înșeli.

De fapt eu folosesc aceste cuțite, tocmai pentru că îți ușurează foarte mult procesul de preparare al alimentelor, te țin în siguranță, și pe lângă asta, îți oferă foarte mult control, ceea ce duce la rezultate fabuloase. Iar astfel de rezultate, și le doriește oricine, indiferent cât de mult gătește sau cât de des.

Un cuțit bun,  înainte de toate este un cuțit care are în conținutul său, materiale de calitate, precum oțelul și nu inoxul sau materiale foarte slabe, care te pot pune în pericol pentru că se îndoaie, se ciobesc sau chiar se rup.

Un alt lucru, după care poți să vei dacă un cuțit este cu adevărat unul bun este să te uiți la mânerul acestuia și la forma sa. Este acesta ergonomic? Este confortabil? Un astfel de instrument, care nu îți oferă confort în timpul utilizării, te poate face să pierzi controlul asupra lui, și astfel să ajungi la incidente nedorite.

Un cuțit bun este cel care rezistă în timp, chiar și după foarte multe utilizări. Acest lucru, îți demonstrează faptul că materialele din care este confecționat este rezistent, iar întreținerea acestuia va fi mult mai ușoară. 

Și cine își dorește să investească într-un cuțit o dată la câteva luni, când poți să ai parte un cuțit cu adevărat rezistent, cum sunt cele de pe maranc.ro, care îți oferă garanție ani de zile?

Tu ce fel de cuțit ai alege pentru tine?

Cele mai citite

Marcel Ciolacu: Spațiul Schengen va aduce economiei noastre impulsul masiv de care are nevoie

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a subliniat, într-o postare pe Facebook, beneficiile semnificative pe care aderarea completă a României la spațiul Schengen le va aduce economiei...

AUR organizează un protest în Piaţa Universităţii în data de 12 ianuarie

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunţă că va organiza un protest în Piaţa Universităţii în data de 12 ianuarie. "Duminică, 12 ianuarie, la ora 14:00,...

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost externat din spital

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost externat din spital joi, după finalizarea "cu succes" a intervenţiei de ablaţie a prostatei, a anunţat biroul premierului,...
Ultima oră
Pe aceeași temă