2 C
București
marți, 19 noiembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalPot crește puternic prețurile biletelor de avion

Pot crește puternic prețurile biletelor de avion

Pot crește puternic prețurile biletelor de avion, întrucât este criză economică iar prețul petrolului a crescut deja foarte mult.

Acest avertisment este menționat într-o analiză realizată de grupul XTB, cu sediul central în Polonia.

„Companiile aeriene ar putea crește considerabil prețurile la bilete de avion în acest an, după un salt de 10 % făcut deja din cauza prețurilor petrolului”, explică Radu Puiu, analist XTB.

Creșterea treptată a prețului petrolului începând din a doua jumătate a anului 2021 și accelerarea ritmului de creștere în urma războiului din Ucraina au majorat semnificativ costurile operaționale ale companiilor aeriene. Cu toate acestea, se estimează că va urma o perioadă promițătoare pentru industria turismului. Afectată în ultimii doi ani, industria de călătorii pare că este pregătită să părăsească acele perioade negative. Industria de călătorii ar putea reveni la cifrele anterioare pandemiei în anul 2023, cu un an mai devreme decât se prognoza anterior.

Potrivit Asociației Internaționale de Transport Aerian (IATA), călătoriile aeriene internaționale s-au redresat puternic în anul 2022. O excepție face regiunea Asia – Pacific, unde se observă că „rămâne semnificativ în urmă”.

Se observă un dezechilibru între ritmurile de revenire în funcție de regiune. De exemplu, Europa prezintă o cerere puternică pentru combustibil pentru avioane, pe măsură ce un număr tot mai ridicat de persoane se pregătesc de vacanță în această vară.

Cresc prețurile biletelor de avion din cauza scumpirii carburantului

Cererea de combustibil pentru avioane din Europa de Vest este prognozată să crească cu 17% de la sfârșitul lunii mai până la sfârșitul lunii august, atingând un vârf de 1,26 milioane de barili pe zi în ultima lună, potrivit prognozei BloombergNEF, care se bazează pe programele de zbor.

Potrivit datelor de la Eurocontrol, traficul aerian al Europei este încă la aproximativ 86% din nivelul prepandemic din 2019 pentru această perioadă a anului. Într-o prognoză din aprilie 2022, scenariul de bază al organizației era ca această cifră să crească la 89% în august și la 92% până la sfârșitul anului 2022.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

„People of Steel”, documentarul care marchează 1000 de zile de război în Ucraina s-a lansat

Documentarul "People of Steel", care marchează cele 1000 de zile de război în Ucraina, s-a lansat. https://www.youtube.com/watch?v=Yr_EfWLQRKs "People of Steel", documentarul care marchează 1000 de zile...

Buffon, dezvăluiri fascinante! Care e cea mai mare slăbiciune a fostului portar italian

Gianluigi Buffon, considerat unul dintre cei mai mari portari din istoria fotbalului, a făcut dezvăluiri surprinzătoare în cadrul conferinței de lansare a autobiografiei sale,...

Avem 40.000 de joburi neocupate și 451.000 de șomeri

Piața muncii va fi afectată de îmbătrânirea populației, ponderea celor activi, de peste 65 de ani, va depăși 30% în 2035 Numărul locurilor de muncă...
Ultima oră
Pe aceeași temă