3.1 C
București
miercuri, 13 noiembrie 2024
AcasăSocialJustițieUn fost director de spital din Timișoara a fost reținut pentru luare...

Un fost director de spital din Timișoara a fost reținut pentru luare de mită

Medicul chirurg Octavian Mazilu, fost director al Spitalului Municipal din Timișoara, a fost reținut, marți, pentru 24 de ore, după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită de la un pacient.

Procurorii arată că el a solicitat în repetate sume de bani de la bolnavi sau de la aparținătorii lor pentru servicii care ar fi trebuit să fie gratuite. Mazilu este acuzat de luare de mită în formă continuată.

Mazilu, fost director al Spitalului Municipal din Timișoara, a fost prins luând mită timp de două luni și jumătate în 2022

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, medicul primar chirurg ar fi primit, în perioada 18 martie 2022 – 31 mai 2023, diferite sume de bani (cuprinse între 100 și 2.000 de lei) de la mai mulți pacienți sau aparținători ai acestora pentru acte medicale care ar fi trebuit să fie realizate gratuit, conform expressdebanat.ro.

„În data de 31.05.2022, în jurul orei 11.50, inculpatul a fost depistat în flagrant după ce, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi primit cu titlu de mită suma de 300 lei de la o pacientă internată în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale.”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Spitalul Militar din Timișoara, pregătit pentru răniții din Ucraina

Conducerea Spitalului Militar de Urgenţă din Timişoara a anunţat, marţi, că acesta este pregătit să asigure asistenţă medicală, la nevoie, răniţilor din zona de conflict din Ucraina, anunță Ziua de vest.

“Spitalul nostru este pregătit pentru a primi răniţi în orice moment. La nivelul spitalului sunt luate toate măsurile necesare în vederea asigurării, la nevoie, a asistenţei medicale răniţilor. Activitatea noastră medicală funcţionează zi de zi, pe echipe operatorii, astfel încât în orice moment să fim în măsură să ne executăm misiunea”, a anunţat unitatea medicală militară, pe facebook.

Spitalul Militar din Timişoara are capabilităţile necesare pentru a interveni şi asigura asistenţă medicală chirurgicală răniţilor, având paturi disponibile şi posibilitatea de a le suplimenta în funcţie de dinamica numărului de pacienţi sosiţi. Totodată, are asigurate stocurile de medicamente şi necesarul de materiale sanitare pentru a face faţă oricăror solicitări şi nevoi.

În semn de solidaritate, pentru răniţii din Ucraina, la nivelul spitalului s-a făcut un apel la cei care doresc să doneze sânge, să se prezinte la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timişoara, situat pe strada Martir Marius Ciopec 1. Programul de donare sânge este de luni până vineri, în intervalul orar 7,30-17,30.

Spitalul Militar din Timișoara, pregătit pentru răniții din Ucraina. Scurtă istorie

Spitalul Militar Timişoara a fost reabilitat recent. Ministerul Apărării Naționale a alocat două milioane de euro pentru reparații. Este primul spital de pe actualul teritoriu al României în care a avut loc o operaţie cu anestezie generală. Spitalul Militar din Timişoara are o istorie aparte, aici fiind realizată, în februarie 1847, prima anestezie generală cu eter de pe actualul teritoriu al României. Intervenţia avea loc la 112 zile de la prima operaţie de acest gen din lume. „În 1753 administraţia civilă se separă de administraţia militară. Care avuse până atunci controlul şi responsabilitatea întregii activităţi a provinciei. Printr-un ordin al garnizoanei s-a cerut Imperiului de la Viena bani pentru construcție. Astfel, în data de 17 ianuarie 1753. s-a înfiinţat un spital de garnizoană la Timişoara informează Adevărul.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Lavrov va conduce delegația rusă la summitul G20, în locul lui Putin

Curtea Penală Internațională a emis în martie 2023, un mandat de arestare pe numele lui Putin Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov va conduce delegația rusă...

Legea Arendei în dezbatere: fermierii solicită măsuri urgente pentru stabilitate în agricultură

Doar 10% din suprafața agricolă a României este utilizată de proprietarii terenurilor, restul fiind arendat Legea Arendei a revenit în atenția publicului și a Parlamentului...

România atinge cel mai mare preț al energiei din 2024, pe fondul producției scăzute de energie regenerabilă

Scăderea producției de energie solară, cauzată de lipsa luminii solare, a dus la un deficit de producție, ceea ce a crescut semnificativ prețul energiei România...
Ultima oră
Pe aceeași temă