1.6 C
București
luni, 23 decembrie 2024
AcasăPoliticăBulgaria și România vor finanțare din UE pentru condiții normale de navigaţie...

Bulgaria și România vor finanțare din UE pentru condiții normale de navigaţie pe Dunăre

Bulgaria şi România vor căuta finanțare din partea UE pentru a asigura condiţii normale de navigaţie pe Dunăre în mai multe zile din an şi pentru a permite navelor cu o capacitate de transport mai mare să utilizeze calea navigabilă, a declarat ministrul bulgar al transporturilor şi comunicaţiilor, Nikolai Sabev, sâmbătă la Ruse.

Acesta a spus, citat de Ministerul Transporturilor, că cele două ţări îşi intensifică eforturile pentru a implementa efectiv proiectul european Fast Danube, relatează BTA.

Sabev a participat la o ceremonie pentru botezul navei de manevră Iskar, deţinută de Agenţia Executivă pentru Explorarea şi Întreţinerea Dunării, cu sediul la Ruse.

Iskar este ultima componentă a echipamentului de dragare al agenţiei, care îi va permite acesteia să adâncească albia râului în mod independent. După instruire, echipajul navei ar trebui să înceapă dragarea în această vară, conform agerpres.ro.

Bulgaria și România caută finanțare la UE pentru a-și îndeplini în mod eficient obligațiile pentru navigația pe Dunăre

Sabev a declarat că a sosit momentul ca Bulgaria să îşi îndeplinească în mod eficient obligaţiile de întreţinere a şenalelor navigabile, ceea ce ar creşte semnificativ eficienţa flotelor fluviale.

Fast Danube este un proiect multianual finanţat în cadrul Mecanismului pentru interconectarea Europei. Proiectul beneficiază de o finanţare de 85% din partea UE şi de 15% de la bugetul de stat. Partenerii proiectului sunt administraţiile căilor navigabile din România şi Bulgaria – Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi şi Agenţia Executivă pentru Explorarea şi Întreţinerea Dunării din Ruse. Bugetul total al proiectului este de 5.252.000 de euro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Primul Crăciun al lui CRBL departe de fiica lui

CRBL se pregătește să întâmpine sărbătorile de iarnă într-un mod complet diferit față de anii precedenți, fiind primul Crăciun pe care îl petrece departe...

Tensiuni între Colegiul Medicilor și CNAS: Actele adiționale pentru 2025, sub semnul întrebării

Medicii cer publicarea bugetului pentru anul viitor și asigurarea unor negocieri transparente Colegiul Medicilor din România (CMR) a transmis o solicitare oficială către Casa Națională...

Primul Crăciun al lui CRBL departe de fiica lui

CRBL se pregătește să întâmpine sărbătorile de iarnă într-un mod complet diferit față de anii precedenți, fiind primul Crăciun pe care îl petrece departe...
Ultima oră
Pe aceeași temă