16 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaLa statuia „Fetei fără frică” de pe Wall Street se protestează împotriva...

La statuia „Fetei fără frică” de pe Wall Street se protestează împotriva Rusiei

Un mic grup de protestatari s-au adunat în fața Bursei din New York, la statuia „ Fetei fără frică”, de pe Wall Street, miercuri (4 mai 2022), pentru a îndemna companiile americane să iasă de pe piața Rusiei.

Protestatarii purtau autocolante albastre și galbene reprezentând steagul ucrainean și țineau pancarte pe care scria: „Opriți finanțarea războiului lui Putin. Boicotați afacerile rusești astăzi” și „Salvați copiii”, conform Reuters.

Protestatarii au acoperit statuia „Fetei fără frică”, care este orientată spre Bursa de Valori din New York, într-un steag ucrainean și i-au pus pe piept un mic autocolant tot cu un steag ucrainean, ca semn al protestului împotriva Rusiei.

Protestul de la statuia „ Fetei fără frică” a fost organizat de grupul non-profit „Razom pentru Ucraina” și este îndreptat împotriva tuturor care vor să susțină economia Rusiei.

Putin are posibilitatea să transforme războiul de acum într-unul nuclear

Vladimir Putin ar putea transforma războiul din Ucraina într-unul nuclear, lansând o bombă deasupra Mării Negre sau trăgând asupra unei ținte americane, a declarat un expert în securitate națională, potrivit The Sun.

Rusia a avertizat deja că invazia sa din Ucraina va sfârși probabil printr-un război mondial nuclear, tiranul rus fiind „mai probabil” să lanseze o bombă nucleară decât să accepte înfrângerea.

Deși amenințările au fost respinse atât de SUA, cât și de Marea Britanie ca fiind simple declarații, temerile legate de un război total cu armament nuclear reprezintă o posibilitate realistă, deoarece invazia Rusiei în Ucraina se clatină, iar trupele continuă să întâmpine o opoziție acerbă.

Îngrijorările au apărut după ce Rusia a testat săptămâna trecută racheta nucleară Sarmat 2, Putin lăudându-se că aceasta poate lovi oriunde pe pământ și că nu poate fi oprită de sistemele de apărare antirachetă existente.

Joseph Cirincione, membru distins al Quincy Institute for Responsible Statecraft din Washington, D.C., a dezvăluit acum cinci moduri înfricoșătoare în care Putin ar putea dezlănțui armele nucleare asupra lumii.

Rachete nucleare în Marea Neagră
În cadrul emisiunii Bill Press Pods, el a avertizat că dictatorul rus ar putea lansa inițial arme nucleare în Marea Neagră ca „lovitură demonstrativă” înainte de a folosi arme nucleare asupra unor ținte din Ucraina.

Și, în cel mai rău caz, dl Cirincione a spus că Putin ar putea trage asupra unor ținte NATO sau chiar asupra Statelor Unite.

Amenințarea unui atac nuclear a fost minimizată de Occident.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Pod energetic peste Marea Neagră: Serbia, la un pas de a se conecta la cablul submarin strategic

Serbia interesată de megaproiectul care va lega rețele naționale de energie din Europa cu cele din Caucazul de Sud Proiectul construirii unui cablu energetic submarin...

Norvegia vrea să construiască un gard la granița cu Rusia

Norvegia ia în considerare construirea unui gard la granița cu Rusia, potrivit ministrului justiției din țară, Emilie Enger Mehl. Într-un interviu acordat NRK, ministrul...

Dezabonări în masă la Neflix, după ce președintele companiei a donat bani pentru campania Kamalei Harris

Netflix a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de anulări în urma donației făcute de cofondatorul și președintele companiei, Reed Hastings, în sprijinul candidatului...
Ultima oră
Pe aceeași temă