21.1 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Muncitorii din Bangladesh se luptă cu căldura extremă

VIDEO: Muncitorii din Bangladesh se luptă cu căldura extremă

Muncitorii din Dhaka s-au luptat cu temperaturile caniculare, în timp ce Bangladesh s-a alăturat altor țări din Asia de Sud din regiune care au fost afectate de căldură extremă în această săptămână.

Valul de căldură a cuprins zone întinse din India și Pakistan în această săptămână, după ce India a înregistrat cel mai călduros martie din istorie, în timp ce agenția meteorologică din Bangladesh a înregistrat temperaturi care au depășit 40 de grade Celsius în regiunile nordice și sud-vestice timp de mai multe zile.

Căldura fără precedent pune în mare pericol milioane de muncitori, inclusiv muncitorii din construcții, muncitorii agricoli și cei care lucrează în fabrici, au declarat experții.

Experții în sănătate din Bangladesh au avertizat muncitorii să nu lucreze afară fără să-și acopere capul și au îndemnat guvernul să crească accesul la apă potabilă, în timp ce națiunea majoritar musulmană intră în ultima săptămână a lunii de post a Ramadanului.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ursul nu e Ursula

Domnul Stoican, primarul comunei Arefu, este exasperat de asaltul urșilor. Și pe bună dreptate, nu numai Arefu devenind bulevardul urșilor, ci foarte multe...

Ministrul Sănătății din Liban: Țara este în război/500000 de persoane au fost strămutate

Ministrul Sănătății din Liban, Firass Abiad, a declarat că țara este "deja în război", iar aproape jumătate de milion de persoane au fost strămutate...

Programul mijloacelor de transport în comun modificat la primul meci al lui FCSB în Europa League!

Primul meci al FCSB în noul format al Europa League aduce schimbări în programul mijloacelor de transport în comun din zona Arenei Naționale pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă