4.9 C
București
luni, 16 decembrie 2024
AcasăMediuPrin car-sharing electric se pot reduce mii de tone de emisii nocive

Prin car-sharing electric se pot reduce mii de tone de emisii nocive

Compania de car-sharing electric SPARK a contribuit la o reducere de 7.300 de tone de emisii nocive.

Reducerea de emisii s-a obținut cu începere din anul 2016, când a fost lansat acest serviciu de car-sharing electric.

„SPARK a reușit să reducă amprenta de carbon cu peste 7,3 milioane kilograme de emisii nocive în toate cele trei țări în care operează. În România, impactul direct al flotei electrice a  însemnat eliminarea a peste 1.100 de tone de emisii de gaze cu efect de seră din aerul respirabil, care altfel ar fi putut fi compensate prin plantarea a 235.602 copaci”, precizează un comunicat de presă transmis la data de 28 aprilie 2022.

Pe lângă efectul pozitiv asupra mediului urban, unde poluarea aerului este una dintre problemele majore, SPARK contribuie la rezolvarea altor câteva probleme importante. Aceste probleme sunt poluarea fonică și traficul intens. SPARK este unul dintre puținii operatori de car-sharing la nivel global cu un parc auto 100% electric. Acest parc auto depășește 1.650 de vehicule electrice. Dintre aceste mașini, peste 500 sunt în București.

Vehiculele electrice nu emit emisii nocive și contribuie la reducerea poluării fonice.

Clienții SPARK au parcurs deja peste 40,6 milioane de kilometri cu zero emisii. Din această distanță, 6 milioane de kilometri s-au parcurs în București.

„Serviciul nostru oferă utilizatorilor oportunitatea de a avea o mașină în apropiere de fiecare dată când au nevoie, indiferent dacă doar pentru câteva minute, o zi sau o perioadă mai lungă. Astfel, scade necesitatea de a deține un vehicul în proprietate, care implică și costuri de întreținere”, a declarat Dimitar Stoyanov, Country Manager SPARK România.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Percheziții de amploare în 13 județe, într-un dosar de trafic de migranți și crimă organizată

Migranții, recrutați și pregătiți în Turcia, erau transportați în România prin Bulgaria Polițiștii desfășoară 69 de percheziții domiciliare în 13 județe și în București, într-un...

Magie în farfurie, factură în portofel: cât costă să cumperi Crăciunul la cutie

Mai puțin de 10 zile rămase până la Crăciun, iar cumpărăturile fierb în oala magazinelor. Pentru unii, bucătăria devine centrul universului, unde mirosurile de...

Investiții în stațiunile balneare și balneoclimatice, în valoare de peste 7,8 milioane lei

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a semnat 12 contracte de finanțare pe o Schemă de ajutor de minimis Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT)...
Ultima oră
Pe aceeași temă