15.3 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Macron, în vizită la Notre Dame la trei ani de la...

VIDEO: Macron, în vizită la Notre Dame la trei ani de la incendiul devastator

Președintele francez Emmanuel Macron a lăudat echipele implicate în reconstrucția Notre Dame, în timp ce a vizitat catedrala la trei ani de la incendiul devastator.

Macron a descris vremurile pe care le trăim ca fiind “dificile”, dar s-a referit la reconstrucția catedralei ca fiind o “mărturie a speranței”.

Vizita a fost condusă de generalul armatei franceze, Jean-Louis Georgelin. A participat și prima doamnă, Brigitte Macron.

Arhitectul-șef francez al siturilor istorice, Philippe Villeneuve, i-a arătat președintelui o statuie a unui cocoș de aur care ar putea împodobi vârful arcului odată ce acesta va fi reconstruit.

Președintelui și Primei Doamne le-a fost arătat locul unde a fost găsit un sarcofag în luna martie. Potrivit presei franceze, oamenii de știință au declarat că acesta era bine conservat și ar putea data din secolul al XIV-lea.

Notre-Dame a fost închisă pentru restaurare de la incendiul din 2019 care i-a distrus acoperișul.

Macron s-a angajat să redeschidă biserica pentru credincioși până în 2024, când Parisul va găzdui Jocurile Olimpice.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...

Asociaţia Energia Inteligentă: Furtuna geomagnetică sau solară poate avea consecinţe dezastruoase pentru reţelele electrice

O furtună geomagnetică sau solară poate avea consecinţe dezastruoase pentru reţelele electrice sau chiar pentru comunităţile care s-ar baza exclusiv pe energie electrică, arată...

Vasile Bănescu (BOR): “Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, comentează în termeni duri finala concursului Eurovision, susținând că ea a reprezentat "Victoria lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă