10.9 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăInternaționalUn ministru german demisionează din cauza unei vacanțe controversate

Un ministru german demisionează din cauza unei vacanțe controversate

Un ministru al cabinetului german a demisionat după ce s-a aflat că a plecat într-o vacanță lungă la scurt timp după inundațiile devastatoare de anul trecut, notează Euronews.

Anne Spiegel a demisionat luni din funcția de Ministru Federal al Familiei, persoane în vârstă, femei și tineret.

Ea a devenit primul membru al guvernului de coaliție al cancelarului Olaf Scholz care a demisionat, invocând „presiuni politice” din cauza vacanței sale.

Spiegel a ocupat anterior funcția de Ministru al Mediului și de Viceguvernator al landului Renania-Palatinat – regiunea germană cea mai afectată de inundațiile din iulie.

În întreaga țară, peste 180 de persoane au fost ucise în urma inundațiilor – inclusiv 134 de persoane în valea Ahr din Renania-Palatinat.

Cancelarul Scholz a declarat că are „un mare respect” pentru decizia ei și i-a urat lui Spiegel mult succes în viitor.

Duminică, guvernul de stat a confirmat informațiile din presă potrivit cărora Spiegel a plecat într-o vacanță de patru săptămâni cu familia în Franța, la doar 10 zile după inundații.

Oficialii regionali au insistat că aceasta a fost de găsit pe toată durata vacanței.

Într-o apariție aranjată în grabă duminică seară, Spiegel și-a prezentat scuze pe fondul unor critici pe scară largă.

„A fost o greșeală că am plecat în vacanță atât de mult timp și îmi cer scuze pentru această greșeală”, a spus ea.

Ministrul Partidului Verde, în vârstă de 41 de ani, a adăugat că, copiii ei nu au făcut față cu bine pandemiei COVID-19 și că soțul ei trebuie să evite stresul după ce a suferit un atac cerebral.

Într-o altă declarație de luni, Spiegel a confirmat că a demisionat „pentru a-mi proteja biroul, care se confruntă cu mari provocări politice”.

Co-liderul partidului, Omid Nouripour, a declarat că demisia ei a fost „corectă… oricât de dificilă a fost această decizie”.

Săptămâna trecută, ministrul mediului dintr-un alt land german – Renania de Nord-Westfalia – a demisionat după ce s-a aflat că și-a întrerupt doar pentru scurt timp o vacanță pe insula spaniolă Mallorca atunci când au avut loc inundațiile.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ce promisiuni face Marcel Ciolacu pentru cota TVA în 2025

Marcel Ciolacu afirmă că nu va modifica cotele TVA din prezent, după alegeri. Și taxa pe valoare adăugată la alimente va rămâne tot la...

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...

Scorul serii în Liga Campionilor la fotbal: Borussia Dortmund-Celtic Glasgow 7-1

Borussia Dortmund a realizat scorul serii de marţi în etapa a doua a Ligii Campionilor la fotbal, 7-1 cu Celtic Glasgow, pe teren propriu. MVP-ul...
Ultima oră
Pe aceeași temă