17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaZiua a-26-a de război: Poluare în Kiev din cauza bombardamentelor -VIDEO

LIVE UPDATE Ziua a-26-a de război: Poluare în Kiev din cauza bombardamentelor -VIDEO

Este a-26-a zi de război, iar Ucraina este distrusă bucată cu bucată. Mulți se tem că acest atac al rușilor va mai dura cel puțin câteva săptămâni.

Principalele evenimente ale zilei

  • Conflict din Ucraina: bombardamentul rusesc acuzat pentru scurgerea de gaz coroziv. Mai multe aici.
  • Armata rusă a tras într-un grup de civili ucraineni care protestau în Herson. Citește mai multe aici.
  • Poluare masivă în Kiev din cauza bombardamentelor.

Principalele evenimente din dimineata zilei de 21 martie

Ucraina a respins apelurile Rusiei de a preda orașul portuar Mariupol, unde locuitorii sunt asediați și aproape au rămas fără hrană, apă și energie, într-o criză umanitară care sporește presiunea asupra liderilor europeni de a înăspri sancțiunile împotriva Moscovei. 

  • Obuze rusești au lovit case și o zonă comercială din cartierul Podil din Kiev, ucigând cel puțin patru persoane, au declarat autoritățile orașului. Atacul de duminică seară a venit după o relativă acalmie în weekend.
  • Ucraina și susținătorii săi occidentali spun că forțele terestre rusești au făcut puține progrese în ultima săptămână, concentrându-și eforturile pe lovituri de artilerie și rachete – adesea în centre urbane.

  • Vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk a declarat că peste 7.000 de persoane au fost evacuate duminică din orașe prin coridoare umanitare, mai mult de jumătate din Mariupol. Ea a spus că guvernul intenționează să trimită luni aproape 50 de autobuze acolo pentru mai multe evacuări.

  • Zece milioane de oameni au fost strămutați, inclusiv aproape 3,4 milioane care au fugit din țară ca refugiați, a declarat agenția ONU pentru refugiați.

  • Zelenski s-a adresat parlamentului israelian printr-un apel video și a pus criticat reticența Israelului de a vinde Ucrainei sistemul de apărare antirachetă Iron Dome.

  • Ministrul de externe al Turciei a susținut că Rusia și Ucraina se apropie de un acord asupra unor chestiuni „critice” și că speră la o încetare a focului

  • Liderii Uniunii Europene se întâlnesc săptămâna aceasta pentru a lua în considerare impunerea unor sancțiuni mai dure împotriva Rusiei, inclusiv un embargo petrolier.

  • Miniștrii de externe ai UE se reunesc luni, înainte ca președintele american Joe Biden să sosească joi la Bruxelles pentru summituri cu cei 30 de aliați ai NATO, precum și cu UE și în formatul Grupului celor Șapte (G7), inclusiv Japonia.

Rusia – Ucraina, ziua 23: sirenele au pornit din nou în această dimineață

ZIUA A 22-A DE RĂZBOI

Urmărește România Liberă și pe TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Cultură de canabis descoperită într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica

Procurorii DIICOT au descoperit două culturi de canabis în județul Neamț, una amplasată într-o comună și cealaltă într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica....

România, cea mai ridicată inflație din UE pentru a șasea lună consecutiv

Rata anuală a inflației în Uniunea Europeană a scăzut în luna august la 2,4%, de la 2,8% în iulie, conform datelor publicate miercuri de...

Stefano Pioli, noul antrenor al lui Al-Nassr după demiterea lui Luis Castro

După un start de sezon sub așteptări, Al-Nassr l-a demis pe Luis Castro și l-a numit pe italianul Stefano Pioli drept noul antrenor principal. Al-Nassr,...
Ultima oră
Pe aceeași temă