19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Guvernatorul de la Cernihiv spune că Rusia vizează civilii

VIDEO: Guvernatorul de la Cernihiv spune că Rusia vizează civilii

Bombardamentele rusești au vizat zone rezidențiale, a declarat guvernatorul administrației regionale de stat Cernihiv, Viacheslav Chaus, într-un videoclip de pe rețelele de socializare.

În videoclipul încărcat pe Facebook, Chaus stă în fața unei clădiri dărâmate.

Forțele ruse păreau să se regrupeze, posibil pentru o nouă ofensivă care ar putea viza capitala Kiev în câteva zile, a declarat vineri, 11 martie, Ministerul Britanic al Apărării. Luptele în nord-vestul capitalei au continuat, iar orașele Harkov, Cernihiv, Sumi și Mariupol au rămas încercuite de ruși.

Sâmbătă dimineața, sirenele raidurilor aeriene au răsunat în majoritatea orașelor ucrainene, îndemnând oamenii să caute adăposturi, a informat presa locală, după ce președintele Volodimir Zelenski a declarat că războiul a atins un „punct de cotitură strategică”.

Moscova a negat că vizează civili și numește acest război o operațiune specială de demilitarizare a Ucrainei și de detronare a liderilor pe care îi numește neo-naziști.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Forţele israeliene anunţă că dețin controlul asupra punctului de trecere Rafah din Fâşia Gaza

Forţele israeliene au preluat controlul asupra părţii palestiniene a punctului de trecere Rafah, de la graniţa cu Egiptul, în sudul Fâşiei Gaza, informează The...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...

Echipă mixtă română de tenis de masă, calificată la Olimpiadă

Perechea română alcătuită din Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs s-a calificat pentru proba de dublu mixt din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă