12.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiKlaus Iohannis va participa la reuniunea informală a Consiliului European

Klaus Iohannis va participa la reuniunea informală a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut joi, 10 martie 2022, la Versailles, Republica Franceză, declarații de presă înaintea participării la reuniunea informală a Consiliului European.

Klaus Iohannis, despre reuniunea Consiliului European

Șeful statului a declarat că liderii se întrunesc pentru a discuta despre criza din Ucraina, dar și soluții privind energia, în contextul în care prețurile au crescut. Totodată, președintele a specificat că se vor discuta și aspecte importante ce țin de Apărare.

”Vom discuta Apărare, dar vom discuta și despre ce investiții trebuie făcute cu prioritate în Europa pentru a permite să ne decuplăm cât de mult se poate de gazele rusești, de energia care se importă acum din Rusia și, evident, pentru a asigura o independență strategică a economiei europene. O agendă foarte bogată – în chestiunea Ucrainei, evident, voi explica cum îi primim noi pe refugiații ucraineni, cum construim – și deja funcționează – centrul logistic de la Suceava, care va colecta ajutoare umanitare din întreaga Europă pentru Ucraina. Aceste chestiuni vor face obiectul discuțiilor în cadrul acestui Summit informal.”, a spus Klaus Iohannis.

Efectele economice se vor resimți cât timp războiul continuă

De asemenea, președintele a anunțat că vor exista efecte pe plan economic cât timp războiul din Ucraina va continua.

”Este vorba și de măsuri în plan național, și știți că la noi s-au luat aceste măsuri și sunt deja pregătite măsuri pentru perioada de după 1 aprilie, dar vom discuta și măsuri europene, pentru a ține prețurile la energie la un nivel cât de cât acceptabil. Însă, da, trebuie să fim conștienți de faptul că acest război are influențe și asupra prețurilor, și asupra economiilor noastre. Ceea ce vrem să facem este să păstrăm aceste influențe la un nivel rezonabil și, în paralel, să dezvoltăm o independență mai pronunțată a economiei europene.”, a mai spus președintele.

Ce a cauzat haosul de la benzinării

În ceea ce privește haosul referitor la stocurile de combustibili și cozile interminabile de la benzinării, Klaus Iohannis a dat vina pe fenomenul fake news-urilor și susține că oamenii au fost dezinformați. Liderul îi îndeamnă pe români să fie atenți să nu cadă în capcana manipulării, în special în această perioadă de conflicte.

”O parte semnificativă a acestui război se poartă în zona știrilor și a informațiilor false, și știți bine că Guvernul a pornit verificările astăzi de la prima oră, pentru a vedea cum s-a ajuns la situația de ieri, care, de fapt, a pornit de la o singură stație de benzină, însă se pare că informația a fost amplificată artificial și a dus la aproape un val de panică. Este periculos dacă se dezvoltă dintr-un fake news o astfel de panică și trebuie să fim foarte atenți și cu informațiile pe care le primim, iar jurnaliștii serioși și redacțiile serioase trebuie să aibă foarte mare grijă ce informații preiau și duc mai departe.”, a menționat Iohannis.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă