16.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaOIM solicită coridoare umanitare pentru Ucraina

OIM solicită coridoare umanitare pentru Ucraina

Ucraina și Rusia ar trebui să garanteze coridoare umanitare sigure pentru a permite refugiaților să fugă, dar și pentru ca proviziile să ajungă la cei care doresc să rămână în țară, a declarat joi directorul general al OIM, Antonio Vitorino.

Ucraina a sperat să înceapă evacuarea civililor prin șapte „coridoare umanitare” joi (10 martie), la o zi după ce a anunțat că un spital de copii a fost lovit într-un atac aerian rusesc asupra orașului-port Mariupol, din sud, unde mii de oameni sunt blocați fără acces la apă, medicamente sau alimente.

Însă ministrul de externe al Ucrainei a spus că Moscova a refuzat în timpul discuțiilor să garanteze accesul umanitar la salvarea civililor prinși în bombardamente.

În timpul vizitei sale la punctul de trecere a frontierei Medyka, Vitorino a spus că principala lor preocupare este să mențină fluxul de refugiați și să răspundă nevoilor de bază ale oamenilor. „În special, o masă caldă, așa cum vă puteți imagina, și informații de bază despre cum pot proceda”, a adăugat el.

Peste 2,3 milioane de persoane au fugit din Ucraina până joi, dintre care peste 112.000 sunt resortisanți ai unor țări terțe, a anunțat agenția ONU pentru migrație OIM pe site-ul său.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Premierul Barnier, arhitectul unui nou capitol politic pentru Franța

Michel Barnier a dezvăluit echipa de guvernare, după luni de negocieri și tergiversări Președintele Macron l-a numit premier pe Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii...

Premierul Barnier, arhitectul unui nou capitol politic pentru Franța

Michel Barnier a dezvăluit echipa de guvernare, după luni de negocieri și tergiversări Președintele Macron l-a numit premier pe Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii...

Burduja ia în calcul păstrarea plafonării la energie și după expirarea datei

Ministrul Energiei nu exclude scenariul în care va fi menținută plafonarea şi după 31 martie 2025 Sebastian Burduja dă asigurări că şi după 1 aprilie...
Ultima oră
Pe aceeași temă