3.2 C
București
luni, 23 decembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalBulgaria poate cere excepții de la orice sancțiuni ale UE asupra gazului...

Bulgaria poate cere excepții de la orice sancțiuni ale UE asupra gazului și petrolului rusești

Bulgaria sprijină sancțiunile împotriva Rusiei ca mijloc de a opri invazia sa din Ucraina, dar probabil că va căuta o excepție pentru interzicerea importurilor rusești de gaze naturale și petrol.

Bulgaria este aproape complet dependentă de aprovizionarea cu gaze de la Gazprom din Rusia. Singura sa rafinărie de petrol, deținută de compania rusă LUKOIL furnizează peste 60% din combustibilul folosit în țară.

Bulgaria încearcă diversificarea aprovizionării cu gaze naturale

Statele Unite sunt dispuse să continue cu interzicerea importurilor de petrol rusesc în Statele Unite fără participarea aliaților din Europa, au declarat luni pentru Reuters două persoane familiare cu chestiunea.

Germania, cel mai mare cumpărător de țiței rusesc, a respins planurile de a interzice importurile de energie, o poziție susținută de Petkov. Bulgaria lucrează pentru a-și diversifica aprovizionarea cu gaze naturale și este în discuții pentru a importa cantități mai mari de gaz azer, în timp ce examinează opțiunile pentru gaze naturale lichefiate furnizate prin porturile grecești, a spus el.

”Bulgaria ar susține tot felul de măsuri, pentru că chiar suntem împotriva războiului, dar acestea două (petrol și gaz), poate am cere o excepție… Nu avem alternative actuale în acest moment, suntem prea dependenți. Susținem pe deplin poporul ucrainean, am susținut primul pachet de sancțiuni, suntem chiar deschiși și pentru alte sancțiuni, doar aceste două sancțiuni, ne-ar fi foarte greu să le luăm ca economie și ca țară.” a spus Petkov într-un interviu pentru Reuters.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Crin Antonescu recunoaște negocierile pentru candidatura la Președinție: Este o discuție complexă

Europarlamentarul PSD, Gabriela Firea, și-a exprimat sprijinul pentru candidatura lui Antonescu, lăudându-i experiența politică Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a confirmat duminică, pentru Europa...

Crin Antonescu: Portretul fostului lider PNL susținut pentru președinția României

Crin Antonescu, născut pe 21 septembrie 1959 în Tulcea, și-a început cariera ca profesor de istorie și muzeograf înainte de a intra pe scena...

Marcel Ciolacu, despre Radu Marinescu, propus ministru al Justiției: Un avocat cu multă experiență

Întrebat dacă știe că Marinescu a reprezentat un om de afaceri controversat, Ciolacu a recunoscut că nu a urmărit activitatea sa profesională Președintele PSD, Marcel...
Ultima oră
Pe aceeași temă