17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaZelenski, chiar din Ucraina: „Nimeni nu a fugit nicăieri”

Zelenski, chiar din Ucraina: „Nimeni nu a fugit nicăieri”

Președintele Volodimir Zelenski a declarat vineri seara că se află încă în Kiev, în Ucraina, într-un videoclip distribuit pe pagina sa oficială de Instagram, vrând să arate că nu a fugit din țara sa.
“Sunt aici. Sunt în locul meu”, le-a spus Zelenski susținătorilor săi, răspunzând zvonurilor despre locul unde se află. El a adăugat „Nimeni nu a alergat nicăieri. Deci lucrăm. Ne place să facem jogging, dar acum nu este momentul pentru exerciții cardio”.
Kievul a fost atacat din nou, deși parcursul unei coloane de blindate rusești a fost blocat în afara capitalei ucrainene de câteva zile, dar explozii pot fi auzite chiar în centrul orașului, conform Reuters.

Zelenski spune că este în Ucraina, nu a fugit, alături de șeful lui de cabinet, Andrii Yermak, chiar la Președinția țării

„Sunt aici, nu fuge nimeni. Și Andrii Yermak este aici”, a anunțat, sâmbătă dimineață, președintele Volodimir Zelenski. Anunțul este însoțit de o scurtă filmare care ar fi din interiorul Președinției Ucrainei.

Andrii Yermak, despre care vorbește președintele, este șeful de cabinet al lui Zelenski. Spre deosebire de o filmare asemănătoare, de acum o săptămână, în aceasta nu apar alte persoane alături de președinte.

Mesaj video codificat, din Kiev, al președintelui Zelenski?
În cel mai recet mesaj video, Zelenski a rostit și o frază aparent fără legătură cu gravitatea situației. În absența altor informații, se poate presupune că acesta a fost un mesaj codificat. „Ne place să facem jogging, dar acum nu e momentul pentru exerciții cardio”, a spus șeful statului ucrainean.

Încă de acum o săptămână, presa occidentală relata că Statele Unite i-au făcut președintelui Ucrainei oferta de a fi „extras” din Kiev. Zelenski a refuzat însă această propunere a SUA. „Eu am nevoie de muniție antitanc, nu de o excursie”, ar fi răspuns președintele Ucrainei. Scurtul dialog a fost relatat de un funcționar american.

Cu o zi înainte, autoritățile de la Kiev avertizau populația Ucrainei că se pregătește o campanie fake news, organizată de Rusia. Una dintre ideile pe care urma să insiste Rusia era că președintele Zelenski ar fi fugit din Kiev și, poate, chiar din țară. O altă idee falsă era că Ucraina s-ar fi predat.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ciolacu, despre creşterile de preţ: Din punctul meu de vedere, nu au niciun fundament economic

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Constanţa, întrebat despre produsele cărora li s-a micşorat cantitatea şi sunt vândute la acelaşi preţ ca înainte...

Corabia Piraților Beach Club Avrig – tărâmul exotic cu atracții estivale

Comunicat de presă 14 mai 2024 Vara își intră tot mai serios în drepturi iar iubitorii de momente de relaxare specifice acestui anotimp trebuie...

Președintele UEFA, Aleksander Čeferin, susține campania pan-europeană pentru drepturile reproductive

Slovenul Aleksander Čeferin, președintele UEFA, a devenit cel mai recent lider important care susține campania pan-europeană pro-alegere, luptând pentru drepturile reproductive în Europa, și...
Ultima oră
Pe aceeași temă