21.5 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaPreședintele Zelenski respinge zvonurile că ar fi plecat din Kiev: "Sunt aici,...

Președintele Zelenski respinge zvonurile că ar fi plecat din Kiev: „Sunt aici, nu fuge nimeni”

Președintele Zelensky neagă zvonurile că ar fi plecat din capitala Ucrainei, Kiev, de teama că ar putea fi cucerit de armata Rusiei.

„Sunt aici, nu fuge nimeni. Și Andrii Yermak este aici”, a anunțat, sâmbătă dimineață, președintele Volodimir Zelenski. Anunțul este însoțit de o scurtă filmare care ar fi din interiorul Președinției Ucrainei.

Andrii Yermak, despre care vorbește președintele, este șeful de cabinet al lui Zelenski. Spre deosebire de o filmare asemănătoare, de acum o săptămână, în aceasta nu apar alte persoane alături de președinte.

Mesaj video codificat, din Kiev, al președintelui Zelenski?

În cel mai recet mesaj video, Zelenski a rostit și o frază aparent fără legătură cu gravitatea situației. În absența altor informații, se poate presupune că acesta a fost un mesaj codificat. „Ne place să facem jogging, dar acum nu e momentul pentru exerciții cardio”, a spus șeful statului ucrainean.

Încă de acum o săptămână, presa occidentală relata că Statele Unite i-au făcut președintelui Ucrainei oferta de a fi „extras” din Kiev. Zelenski a refuzat însă această propunere a SUA. „Eu am nevoie de muniție antitanc, nu de o excursie”, ar fi răspuns președintele Ucrainei. Scurtul dialog a fost relatat de un funcționar american.

Cu o zi înainte, autoritățile de la Kiev avertizau populația Ucrainei că se pregătește o campanie fake news, organizată de Rusia. Una dintre ideile pe care urma să insiste Rusia era că președintele Zelenski ar fi fugit din Kiev și, poate, chiar din țară. O altă idee falsă era că Ucraina s-ar fi predat.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Să-l cinstim pe Don Virgil!

Don Virgil e astăzi minunea prăvălită din cerul tranziției dintre capitalismul sterp și abisul lumii fără povara proprietăților. Ca un zmeu s-a bătut în jurul...

Să-l cinstim pe Don Virgil!

Don Virgil e astăzi minunea prăvălită din cerul tranziției dintre capitalismul sterp și abisul lumii fără povara proprietăților. Ca un zmeu s-a bătut în jurul...
Ultima oră
Pe aceeași temă