18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internăCare sunt principalele avantaje pe care ți le oferă panourile solare?

Care sunt principalele avantaje pe care ți le oferă panourile solare?

Panourile solare sunt un tip de dispozitive foarte complexe, fabricate din celule solare, grupate, care transformă energia soarelui în energie termică sau energie electrică, în funcție de caracteristicile lor.

În prezent, pretutindeni în lume, se promovează activ utilizarea panourilor solare în primul rând pentru reducerea gradului de poluare cauzată de sursele clasice de energie.

Spre deosebire de cărbuni, petrol sau lemn, energia soarelui nu emite gaze toxice și nici nu produce deșeuri care să se verse apoi în apă, contaminând-o, motiv pentru care o putem numi o energie verde.

În câte categorii se împart panourile solare?

După energia pe care o produc, panourile solare se împart în două mari categorii:

panouri solare termice: panouri care transformă energia soarelui în energie termică ce poate fi utilizată atât pentru încălzirea apei, cât și pentru încălzirea locuinței;

panouri fotovoltaice: panouri care transformă energia soarelui în energie în curent continuu și apoi în curent alternativ cu ajutorul unui invertor.

Dacă ne ghidăm după modul în care sunt fabricate pe de de altă parte, putem împărți panourilor solare în panouri monocristaline sau policristaline, precum și panouri plane sau panouri cu tuburi vidate, dacă este vorba de panouri fotovoltaice.

De ce trebuie să investim mai mult în panouri solare dacă ne gândim la sănătatea mediului înconjurător?

Luând în considerarea cantitatea de energie de care avem nevoie la nivel global pentru a ne putea continua traiul în modul în care ne-am obișnuit, singura soluție pentru a salva planeta de la un adevărat dezastru este ca tot mai mulți dintre noi să ne îndreptăm atenția către sursele de energie sustenabilă și verde și să renunțăm pe cât posibil la combustibili fosili.

Investiția în panouri solare eficiente și de înaltă calitate precum cele de la Viessmann.ro, este o investiție de viitor, nu doar pentru noi, cei din prezent, ci și pentru generațiile viitoare, care cu siguranță vor avea nevoie de cel puțin la fel de multă energie termică și energie electrică ca și noi.

Viessmann este companie germană, cu istorie de mai bine de un secol pe piață, care pe lângă o gamă variată de sisteme de încălzire, sisteme de răcire și sisteme industriale, oferă clienților săi și panouri solare de top.

Astfel, dacă investești în panouri solare produse de compania Viessmann, ai garanția că totalul cheltuielilor tale casnice se va reduce considerabil și astfel investiția ta se amortizează sigur și rapid.

De asemenea, pentru că sistemele solare produse de Viessmann sunt remarcabil de fiabile, odată ce le-ai cumpărat poți sta liniștit în legătură cu ele fără teama că se vor deteriora la prima furtună de zăpadă, sau din cauza ploilor cu grindină.

Mai mult, dacă vrei să devii cu adevărat independent din punct de vedere energetic și să nu mai poluezi deloc mediul înconjurător din cauza energiei pe care o consumi, tot Viessmann este cea mai bună soluție întrucât echipa sa de experți te poate îndruma către cel mai eficient sistem solar pentru tine.

Nu toate locuințele au nevoie de același tip de sistem solar pentru a-și câștiga independența față de furnizorii de energie. Totul depinde de numărul de membrii din locuința respectivă, câte aparate casnice folosesc și tipul lor, dar și proiectele de viitor. Chiar dacă în acest moment nu ai nevoie de o cantitate foarte mare de energie deoarece, de exemplu, locuiești singur și în majoritatea timpului ești plecat de acasă, trebuie să te gândești că pe viitor s-ar putea să-ți dorești să-ți întemeiezi o familie și astfel parametrii ecuației se schimbă. Este greu de estimat un număr ideal de panouri solare, o valoare care să se potrivească în cazul oricărei locuințe, mai ales că eficiența acestora ține și de cantitatea de lumină de care un sistem solar are parte de-a lungul unei zile. Dar în schimb, punctual, un expert în acest domeniu, îți poate spune exact din câte elemente trebuie să fie compus un sistem potrivit pentru tine și ce trebuie să faci dacă pe viitor ai nevoie de mai multă energie.

Cele mai citite

România pariază pe canotaj la Paris! Campionii noștri au revenit de la Europenele din Ungaria cu opt medalii

Cu trei luni înaintea începerii Jocurilor Olimpice de la Paris, România își pune toate speranțele în canotaj, disciplină care în acest weekend a cucerit...

Comisia Europeană a aprobat ajutorul de 95,3 milioane euro acordat de România companiei aeriene TAROM

Comisia Europeană a aprobat, luni, planurile României de a acorda transportatorului aerian naţional deţinut de stat, TAROM, un ajutor de restructurare în valoare de...

Sfaturi și Recomandări pentru Părinți

În fiecare an, cercetările în domeniul nutriției infantile aduc noi descoperiri și înțelegeri, contribuind la îmbunătățirea alimentației pentru bebeluși și copii mici. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă